pixel

Nyt mini-hotel har kun ét værelse

Københavns mindste hotel er åbnet oven på Københavns mindste kaffebar, der nu lever op til navnet Central Hotel & Café.

kbh magasin

12 kvadratmeter. Det ville være en respektabel størrelse på et walk in-closet i en hotel-suite på Kongens Nytorv, men på Tullinsgade udgør det hele hotellet.

CENTRAL HOTEL & CAFÉ står der på det prangende skilt på taget af det lille hus lige ved Gammel Kongevej, der i stueetagen har den overskuelige café, der tidligere bar det passende navn Verdens Mindste Kaffebar. På kvisten er forretningen over sommeren udvidet med Københavns første one room hotel.

”Alle byer har et Central Hotel – hvorfor skal København så ikke have et?,” spørger hoteldirektør Leif Thingtved skælmsk, da han tager imod magKBH i kaffebaren, der dublerer som hotelreception.

Her er dagens første mokkatørstige kunder ankommet. Nye træder ind af døren og hilser godmorgen. Der er med lidt god vilje plads til en kø på fire-fem mennesker, men fra vinduet bag disken kan baristaen kigge ud på Tullinsgade og byde på kaffe til de gæster, som har slået sig ned ved bordene uden for.

Fakta

Central Hotel & Café

Tullinsgade 1, Kbh V

Klik her for at booke værelset

central_hotel_cafe_4.jpg

Tapet og genbrugstræ

Naboopgangen fører op til den nyåbnede overnatningsmulighed på første sal. Selve kaffebaren er for lille til, at der kan være trappe, forklarer Leif, og åbner døren til værelset, der udgør hele det københavnske bud på et Central Hotel.

En etnisk mønstret løber fører fra entreen, hvor der er klædeskab og minibar gemt bag en af skabets låger, og videre ind til en dobbeltseng, et skrivebord og et ekstra lille bord under værelsets store vindue.

Væggene er tapetseret grønne, og møbler og skabe er bygget af mørkt genbrugstræ, som engang var en trappe. Værelsets to stole har formentlig tilhørt en gammel telefonboks på en banegård.

central_hotel_cafe_1.jpg

Lokal hygge

Leif Thingtved, som selv står for indretningen, er tidligere scenetekniker og har sin helt egen fornemmelse for, hvordan et hotelværelse skal indrettes.

”Det skal først og fremmest være hyggeligt. Det skal være et rum, som man har lyst at være i. Jeg er træt af dansk design, minimalisme og hvidt på hvidt. Enkelt skal det være, og det er simpelthen blevet så kedeligt," siger han.

"Her får man et hyggeligt værelse, som man har lyst til at opholde sig i, og samtidig bliver man en del af noget lokalt. De gæster, der overnatter her, oplever det rigtige liv, dagligdagslivet. Væk fra Strøget. Jeg overvejer at skrive på hjemmesiden: Tæt på banegården – langt væk fra Strøget.”

central_hotel_cafe_3.jpg

Ikke særlig god hoteldirektør

Leif Thingtved er også manden bag den populære diner-cafe Granola i storesøstergaden Værnedamsvej, og blev medejer af det lille hus i Tullinsgade, da Verdens Mindste Kaffebar havde det svært i 2010.

Snart genåbnede cafeen med det nye hotel-tilnavn, og værelset skulle have stået klar til sovende gæster allerede i foråret 2011. Men Leif Thingtved så ikke nogen grund til at skynde sig:

»Det her er et hyggeprojekt. Jeg gør det, fordi jeg brænder for at bygge og dekorere – ikke fordi jeg er en særlig god hoteldirektør. For det er jeg ikke. Efter to dage havde jeg allerede lavede den første dobbeltbooking. Så det er jo ikke en pengebutik.«

Ikke desto mindre er Central Hotel & Café kommet godt fra start og er booket august måned ud samt en god del af september. En overnatning koster 1.500 kroner inkl. morgenmad på Granola.

central_hotel_cafe_2.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling