pixel

Langrend ned ad Bellahøj

Når der er faldet syv centimeter sne, får københavnerne en ægte langrendsløjpe.

kbh magasin

Fakta

Skiløjpe i Bellahøj

Et samarbejde mellem Københavns Skiklub, Grøndal Centret og Københavns Kommune.

Ruten på 4 kilometer tager cirka en time at løbe.

Der bliver lavet friske løjper hver aften, så forholdene er optimale.

Har du ikke selv et par planker stående i kælderrummet, kan du leje. Københavns Skiklub og Grøndal Centret har investeret i 50 sæt ski med udstyr.

Københavns Skiklub tæller 1.700 medlemmer og vil arrangere træning og instruktion i det nye terræn, så snart sneen begynder at falde.

Du kan få et nyhedsbrev om skiløjper i nærheden af København ved at skrive en mail til Jakob Ghisler.

Københavns ældste højhuse, Bellahøj-husene, vil gøre det ud for fjelde og alpetoppe, når kvarterets nye langrendsløjpe bliver tilstrækkeligt snedækket denne vinter. På Bellahøj Mark er der nemlig gjort klar til en fire kilometer lang løjpe, med flere forskellige spor med plads til nybegyndere såvel som de mere garvede langrendsentusiaster.

”Bellahøj Mark er jo et forholdsvis lille areal, og løjperne vil blive inspireret af, hvordan man står på ski på gletsjerne i Alperne”, siger Jakob Ghisler, der er ansvarlig for langrend og rulleski i Københavns Skiklub.

”Der er ingen stejle bakker, men der er lidt kuperet, så det kommer til at gå op og ned. Det bliver en meget tilgængelig skiløjpe, hvilket jeg synes, er rigtig fint, for så får vi introduceret den for en masse københavnere, som ellers ikke ville stå på ski.”

Syv centimeter er nok

”Langrend og hop!”, vil skeptiske sjæle måske udbryde, mens argumenter om det flade københavnske landskab og det relativt lune og regnvåde decembervejr presser sig på. Selvom vejrudsigten ganske rigtigt ikke byder på sne endnu, skal der dog mere til at vælte en optimistisk Jakob Ghisler ud af sit langrendsspor:

”Jeg har kørt skiløjper op herhjemme hvert eneste år siden 1986. De værste år har vi kun haft skiløjper tre dage, men sidste år havde vi to måneder og året før tre måneder med skiløjper”, siger han og fortæller, at Ballerup og Gribskov plejer at lægge terræn til skiklubbens vintersysler.

”Vi behøver kun syv centimeter sne for at kunne køre skispor op. Når vi gør det, presser vi samtidig luften ud af sneen, og så smelter den ikke så hurtigt.”

Vinterferien i kikkerten

Takket være denne snesammenpresningens kunst er det ikke et usædvanligt syn, at der i for eksempel Gribskov er grønt uden om de hvide langrendsløjper. Og hvide langrendsløjper skal der nok også komme for foden af de knejsende højhuse på Bellahøj – om ikke andet så i det nye år:

”Når der ikke har været så koldt tidligt på vinteren, plejer sneen at komme i uge 7 og i løbet af marts”, siger Jakob Ghisler og slutter af med et fromt juleønske:

”Det kunne være fantastisk, hvis man kunne kombinere skolernes vinterferie med en tur på løjperne.”

bellahoejskiloejpe.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling