pixel

Børsen kan ikke sælges

kbh magasin

Efter et års tid med til salg-skilte i vinduet er Kong Christians gamle børs taget af ejendomsmarkedet igen.

Den totalfredede børsbygning er den eneste privatejede bygning på Slotsholmen, men Staten ønsker ikke at købe seværdigheden tilbage, og da heller ingen andre har budt det nødvendige trecifrede millionbeløb, har ejeren Dansk Erhverv nu bestemt sig for at blive boende under dragespiret.

Børsen fra 1625 udgør sammen med Rundetårn og Rosenborg Christian IV's berømte københavnertrilogi ud i nederlandsk renæssance. Den blev solgt til Grosserer-Societet i 1857, pensioneret som Københavns Fondsbørs i 1974, og bruges nu til kontorer og konferencer.

Læs mere hos Berlingske Business

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.
tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • Østerbro
Engang var den Københavns kedeligste port — i dag smelter to togstationer fra det 19. og 21. århundrede sammen her.