pixel

BIGs hovedkvarter godkendt

Tegnestue får lov at bygge 27 meter opad i Nordhavn

I februar 2019 fik det tommelfingeren ned hos Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg. 

Så fik det lidt mere grønt omkring sig, og stueetagen blev planlagt delvist åbnet for offentligheden. 

Og allerede i marts drejede tommelfingeren sig så 180 grader, og tegnestuen BIGs nye hovedkvarter fik udvalgets velsignelse og blev sendt videre i godkendelsesproceseen.

I de forgangne måneder er der blot kommet 12 henvendelser fra offentligheden i den såkaldte høringsperiode, og det eneste emne som reelt foranledigede nærmere granskning var byggeriets højde. 

BIGs byggeri er nemlig 27 meter højt — og den eksisterende lokalplan for området giver kun mulighed for en højde på 21 meter. 

Københavns Kommune fandt dog, at de 27 meter vil spille fint sammen med flere andre større byggerier på spidserne af Nordhavns moler, f.eks. Redmolen.

Og da det nærmeste boligbyggeri ligger mere end 300 meter væk, mener kommunen heller ikke, at der vil være problemer med, at de seks ekstra meter skærmer udsigten for andre af bydelens beboere.

Teknik- og Miljøudvalget har derfor nu endeligt godkendt det lokalplans-tillæg der er forudsætningen for, at BIG kan rulle gravkøerne på plads i Nordhavn. 

Tilbage resterer nu blot den samlede Borgerrepræsentations godkendelse, men man kan forvente, at dette blot vil være en formssag, nu hvor når sagen er godkendt i det relevante udvalg. 

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?
læservision
Nordhavn
Nordhavn skal have et nyt vartegn. En gigantisk figur i træ af en trind Bademester, der kan skubbes i vandet ved en fælles indsats.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling