pixel

Carlsbergs brosten asfalteres

kbh magasin

Brosten er kønne at se på men uskønne at køre på, og snart vinder praktikken over romantikken på et Københavns mest fotogene vejstykker: Opkørslen til Elefantporten på Carlsberg.

Den brostensbelagte strækning af Ny Carlsberg Vej skal asfalteres for at leve op til sin fremtid som en af hovedindfaldsvejene til Carlsberg Byen, de kommende årtiers store transformation af området fra bryggeri til boligkvarter.

Naboerne i Humleby vil beholde den bumlende belægning, men har ikke haft held med at overbevise hverken udviklingsselskabet eller kommunen om brostenenes herlighedsværdi. Derfor forsøger husejerforeningen i de karakteristiske rækkehuse som sidste udvej at få Kulturstyrelsen til at frede hele brostensgaden – det sidste stykke mellem Dipylonporten og Elefantporten er i forvejen fredet sammen med portene.

Læs mere i Frederiksberg Bladet

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Alle kan læse vores indhold, og sådan ser vi det helst fortsætte. Men vi er et lille foretagende, og der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive støttemedlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.