pixel

Bohr får gade på Carlsberg

kbh magasin

Mærkeligt nok findes der ingen veje i København opkaldt efter Niels Bohr – men nu kommer der snart en på Carlsberg, hvor byens store fysiker havde adresse i æresboligen de sidste årtier af sit liv.

Bohrs Gade er et af tolv nye navne til gader og pladser i Carlsberg Byen, der vil blive taget i brug efterhånden som bryggerigrunden ombygges til boligkvarter de kommende 10-15 år. Alle navnene har relation til områdets historie; Johanne Møllers Passage bliver således opkaldt efter den kvindelige medarbejder, der har været længst tid på bryggeriet, og Franciska Clausens Plads og Købkes Plads hædrer kunstmalere for at markere den gamle bryggers engagement i dansk kulturliv.

De øvrige nykommere refererer mere direkte til øllet: Humletorvet, Lagergade, Tapperitorvet, Flaskegade, Kildepladsen, Gærtorvet, Kuskenes Gade samt Flaskehalsen, der naturligvis bliver en smal sag ind mellem nyopførte bygninger.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

Nyt køretøj redefinerer hvad en 'bil' er — og viser os måske noget af fremtiden for transport i byen. Citroën Ami kan være på vej til Danmark næste år.