pixel

Fisketorvet gået i fisk

kbh magasin

Det er fisk, de glinser i rustfrit stål, der er mange, og de jager hinanden rundt i en stime, der danner uendelighedens ottetal. Fisketorvets nye indendørs vartegn er symbolik, man kan forstå.

Den 12 meter høje og 830 kilo tunge skulptur Shoal No. 8 er skabt af den engelske designduo Dominic og Frances Bromley og hænger fra loftet, hvor rulletrapperne mødes i hjertet af shoppingcenteret, der har 8 mio. besøgende hvert år.

Bromley-parret står bag det fiskefikserede designhus Scabetti, som rundt om i verden har en del indretningsinstallationer på samvittigheden med shoal, det engelske ord for en stime, som tema og titel.

Den svævende sølvfiskestime markerer afslutningen på de seneste års store ombygning af Fisketorvet, der har kostet 450 mio. kroner og også ført den turistvenlige undertitel Copenhagen Mall med sig.

firsketorvet_shoal_no_8_2.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.

seneste
byens rum