pixel

Blikfang på kanten af sundet

Et superstjernearkitekt-tegnet domicil lægger an til landing lige mellem Københavns Lufthavn og Den Blå Planet.

ferring norman foster

På kanten af Øresund er et nyt blikfang på vej, der uundgåeligt bliver fremtidens visuelle velkomst til København, hvad enten du lægger an til landing i lufthavnen eller kommer kørende fra Øresundsbroen.

Medicinalkoncernen Ferring har nemlig udset sig en lille halvø i Kastrup Havn til sit nye forskningscenter, der er udtænkt på den britiske arkitekt-superstjerne Norman Fosters tegnestue.

Formet som en bred trapez i seks indfattede glasetager bliver det fra 2019 en bygning, der lyser op på kysten og får panorama-udsigt over sundet til Malmø, hvor Ferring Pharmaceuticals i sin tid blev grundlagt.

Fakta

Ferring forskningscenter

Kastrup Havn

30.000 m2 forskningscenter og administration med plads til 750 medarbejdere.

Tegnet af Foster + Partners, opføres af Ferring Pharmaceuticals for anslået 1,1 mia. kroner.

Forventet byggestart i 2016 og indflytning i 2019.

Fra Larsen til Foster

Med sit kølergrillsdesign og store flade tag giver Ferrings kommende danske hjem i Kastrup mindelser om fronten på Henning Larsens Operaen i Inderhavnen.

Netop Henning Larsen Architects tegnede det sorte, smalle 20-etagers højhus i Ørestad, hvor Ferring har holdt til siden 2002, men som nu er blevet for trangt. Og som for at gøre ringen komplet ligger lige overfor Copenhagen Towers med det næsten indflytningsklare Nordtårnet, der er signeret af: Foster + Partners!

Når Ferring skifter hest fra Larsen til Foster, og flytter sine folk og laboratorier fra Vestamager til Østamager, kan staben udvides fra 500 til 750 medarbejdere i de nye 30.000 kvadratmeter.

Det var Norman Foster, der aldrig fik lov at se sit 100 meter høje Tivoli Hotel realiseret på Rådhuspladsen. På sit CV har han til gengæld ombygningen af Rigsdagen i Berlin, det nye Wembley Stadion og 30 St. Mary Axe – måske den mest beundrede af Londons nyere skyskrabere. Og så selvfølgelig Elefanthuset i Københavns Zoo.

Scanports første og største

Lige som den eksisterende Ferringbygning var Ørestads første højhus, bliver den nye Ferringbygning det første, største og formentlig mest spektakulære nye byggeprojekt i Scanport.

Scanport er det internationale business-navn for Kastrup Havn, der i løbet af de kommende år skal udvikles til et attraktivt erhvervsområde med i alt over 90.000 kvadratmeter nye kontordomiciler og hotel, der skal gøre den gamle gule og fredede Bryggergården med selskab.

Med Københavns Lufthavn og akvariet Den Blå Planet som nærmeste naboer er infrastrukturen Scanports helt store trumfkort – man kan slentre fra sit kontor over i flyterminalen og nærmest svinge direkte fra parkeringspladsen ud på Øresundsforbindelsen.

Udviklingsselskabet Skanska, der blandt andet også står bag Havneholmen, satser desuden på, at hele området bliver kendetegnet af bygninger tegnet af anerkendte danske og internationale arkitekter.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum