pixel

Lufthavnen får landets længste gangbro

Snart kan du slå en smutvej henover menneskemylderet i ankomstterminalen.

gangbro terminal 3

Ned med elevatoren, gennem et mylder af check-in-køer og ventende velkomstkomitéer, og så op af rulletrapperne igen. Det har muligvis aldrig været lettere at komme ud til Københavns Lufthavn, men når man først er stået af metroen begynder et forhindringsløb i travle Terminal 3.

Ankomstterminalen er både lufthavnens indgang og udgang for de fleste rejsende, og trængslen på gulvet er derefter. Inden længe bliver det imidlertid muligt at nøjes med at kigge overbærende til staklerne dernede, mens man selv tager en genvej oppe i første sals højde direkte fra metroen til sikkerhedskontrollen. Eller videre over til de fjernere skranker i Terminal 2.

Med sine 100 meter midt gennem Terminal 3 bliver det Danmarks længste indendørs gangbro – og formentlig også den travleste med forventet flere end to millioner sæt passerende fødder årligt.

De fem meter brede bro-moduler skal bæres af de eksisterende søjler i terminalen og dermed frigive en masse plads på gulvet, når det ikke længere i samme grad er et gennemgangsområde.

I dag flyver cirka halvdelen af passagerne kun med håndbagage, og de fleste har samtidig tjekket ind hjemmefra. Knap hver fjerde rejsende tager metroen til Københavns Lufthavn.

En del af en del af udvidelsesplanen

Gangbroen skal stå klar i 2018 inden det store rykind i sommerferien, og byggeriet går for alvor i gang efter vinterferiens rejsedage.

Den hævede genvej er del af en større ombygning og udvidelse for at skabe mere plads og bedre forhold i Terminal 3. Det slidte granitgulv er skiftet ud, en ny udgang er bygget og inden længe følger en tilbygning, der også optimerer koblingen til Terminal 2 i gulvhøjde.

Terminal 3-forbedringerne for samlet 250 millioner kroner er selv en del af en endnu større udvidelsesplan for Københavns Lufthavn, der vil vokse fra sine i dag godt 27 millioner til 40 millioner passagerer om året.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.
tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • Østerbro
Engang var den Københavns kedeligste port — i dag smelter to togstationer fra det 19. og 21. århundrede sammen her.