Lufthavnen får landets længste gangbro

Snart kan du slå en smutvej henover menneskemylderet i ankomstterminalen.

gangbro terminal 3

Ned med elevatoren, gennem et mylder af check-in-køer og ventende velkomstkomitéer, og så op af rulletrapperne igen. Det har muligvis aldrig været lettere at komme ud til Københavns Lufthavn, men når man først er stået af metroen begynder et forhindringsløb i travle Terminal 3.

Ankomstterminalen er både lufthavnens indgang og udgang for de fleste rejsende, og trængslen på gulvet er derefter. Inden længe bliver det imidlertid muligt at nøjes med at kigge overbærende til staklerne dernede, mens man selv tager en genvej oppe i første sals højde direkte fra metroen til sikkerhedskontrollen. Eller videre over til de fjernere skranker i Terminal 2.

Med sine 100 meter midt gennem Terminal 3 bliver det Danmarks længste indendørs gangbro – og formentlig også den travleste med forventet flere end to millioner sæt passerende fødder årligt.

De fem meter brede bro-moduler skal bæres af de eksisterende søjler i terminalen og dermed frigive en masse plads på gulvet, når det ikke længere i samme grad er et gennemgangsområde.

I dag flyver cirka halvdelen af passagerne kun med håndbagage, og de fleste har samtidig tjekket ind hjemmefra. Knap hver fjerde rejsende tager metroen til Københavns Lufthavn.

En del af en del af udvidelsesplanen

Gangbroen skal stå klar i 2018 inden det store rykind i sommerferien, og byggeriet går for alvor i gang efter vinterferiens rejsedage.

Den hævede genvej er del af en større ombygning og udvidelse for at skabe mere plads og bedre forhold i Terminal 3. Det slidte granitgulv er skiftet ud, en ny udgang er bygget og inden længe følger en tilbygning, der også optimerer koblingen til Terminal 2 i gulvhøjde.

Terminal 3-forbedringerne for samlet 250 millioner kroner er selv en del af en endnu større udvidelsesplan for Københavns Lufthavn, der vil vokse fra sine i dag godt 27 millioner til 40 millioner passagerer om året.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Tårnby
Lige ved lufthavnen er et Norman Foster-tegnet domicil begyndt forvandlingen fra søvnigt havneleje til driftigt kontorkvarter.

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.

seneste
byens rum

close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.