pixel

Glædens hovedstad!

Amerikaner hjælper Københavns skrantende turistindustri

kbh magasin

Mens det går fremad for byer som Stockholm og Berlin, så oplever København i øjeblikket fald i turismen. Og det altså på trods af klimatopmøder og IOC-kongresser.

Det handler som bekendt om at få omtale, og i den henseende fik byen for et par dage siden en hjælpende hånd af USAs næststørste avis, USA Today.

Journalist Kitty Bean har været et par dage i hovedstaden og når i en større artikel rundt om nogle af dens herligheder: Smørrebrød, saunaer, offentlig transport og gratis uddannelse. It's hard not to be happy in Copenhagen, som artiklen hedder. Med reference til de undersøgelser der med jævne mellemrum viser at vi er verdens lykkeligste mennesker - eller i hvert fald dem der har sværest ved at indrømme at vi ikke er det.

En enkelt beklagelse fra et advokatpar er der dog også blevet plads til: Skatten er for høj, vi stresser, og vi har både kriminalitet og råbende danske og svenske teenagere i gaden.

Konklusionen er dog klar: København er en glad, venlig og sikker by. Ja, glædens hovedstad, ligefrem.

Og med et oplag på knap 2 millioner sikrer USA Todays artikel formentlig et par ekstra overnatninger i byens lidt trængte hoteller. Så hvis du over sommeren møder amerikanere der vil se dig smile, så ved du hvorfor.

Læs artiklen her.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

Det er atter blevet den tid på året hvor man ikke kan få øje på Indre By for lutter fotograferende turister. Men hvad synes Københavns mange gæster egentlig om byen og os der bor her? KBH har kigget udenlandske guidebøger og internationale rejsesites over skulderen. De melder om en vredesvækkende lille havfrue i et uudtømmeligt hav af god stil, cykler og alkohol.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens liv