pixel

Ingen Inderhavnsbro før 2016?

kbh magasin

Det kan dårligt kategoriseres som en nyhed længere, hver gang Inderhavnsbroen bliver mere forsinket – men altså: Inderhavnsbroen er blevet mere forsinket.

"Midt i oktober", den senest udmeldte åbningsforhåbning, er efterhånden længe siden. Magasinet KBH har derfor spurgt Københavns Kommune, om Inderhavnsbroen stadig forventes at stå færdig i 2015. Og det vil Københavns Kommune slet ikke svare på.

Kort
Inderhavnsbroen

Dermed kan spekulationerne og væddemålene fortsætte, mens der tælles ned til årsskiftet, hvor Inderhavnsbroen kan fejre sin 3-års forsinkelsesdag.

Broen mellem Nyhavn og Christianshavn lå længe halvfærdig og forladt midt i havnen, efter at entreprenøren gik konkurs. Da byggeriet endelig kom i gang igen sidste år, blev københavnerne lovet en færdig inderhavnsbro omkring nytår 2014/15 sammen med de mindre kanalbroer videre til Holmen, der udgør resten af den såkaldte Opera-forbindelse.

Hovednummeret blev dog siden udskudt til omkring påskeferien, og derefter har 2015 formet sig som én lang kavalkade af yderligere udsættelser: Først til før sommerferien, så til i sommerhalvåret, dernæst til efter sommerferien og endelig til omkring efterårsferien.

Magasinet KBH har selvfølgelig også spurgt Københavns Kommune, hvad der trækker ud denne gang, men kommunen vil ikke sige mere, end at man stadig er i gang med teste broen.

Opdatering 26. november: Københavns Kommune meddeler, at indvielsen af Inderhavnsbroen er udsat til (mindst) 2016. Det såkaldte boogiesystem, som er de hjulpar, der skyder brofagene frem og tilbage, er underdimensioneret, så der skal konstrueres et nyt og kraftigere boogiesystem.

Emner

Bro

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum