Kalvebod Brygge – nu grøn og bakket

Der skal flere kontordomiciler langs den udskældte havnestrækning. Men pakket ind i landskabeligheder.

kbh magasin

Fakta

Kalvebod Brygge Vest

Et otte hektar tidligere jernbaneareal på Vesterbro, klemt inde mellem baneterrænet og trafikåren Kalvebod Brygge.

De planlagte bygninger, i alt 118.000 m2, vil hovedsageligt indeholde serviceerhverv, dog med mulighed for daginstitutioner og boliger.

Politikerne i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg har vedtaget et lokalplansforslag for området, der sendes i offentlig høring i sommeren 2012.

I kategorien erhvervsbyggeri kan hidsigt trafikerede Kalvebod Brygge både fremvise nogle af Københavns mest udskældte øjebæer på sin vandside, og noget af byens mest beundrede nye arkitektur på sin landside.

Planen for det sidste ubebyggede stykke langs havnestrækningen er nu at opføre endnu mere opbevaring til kontorfolket, men at give det hele et grønt og bakket twist til brug og glæde for alle københavnere. Ikke mindst de lokale vesterbroere, der har et vist underskud af naturprægede omgivelser.

På vej i høring er lokalplansforslaget for Kalvebod Brygge Vest, der indholder en hel serie af nye kontorbygninger, men adskiller dem med en masse park af varierende højde og udformning. Håbet er, at bringe liv til et område, der i dag står som en øde barriere mellem havnen og resten af byen.

kalvebodbryggevest_2.jpg

Både orden og vildskab

Langs med togskinnerne strækker det tidligere jernbaneareal sig fra Arni Magnussons Gade, ved Tivoli Hotel, til Otto Busses Vej for enden af Fisketorvet. Skåret igennem nøjagtigt på midten af Dybbelsbro.

Det bærende element i fremtidsvisionen er at fortsætte det grønne strøg, der i dag går inde mellem bygningerne på Kalvebod Brygge fra SEB bank ved Bernstorffsgade til Tivoli Hotel. Som et bakket landskab helt ned til Otto Busses Vej, med hævede terrasser og forskelligartede grønne områder der omgiver 118.000 kvadratmeters ny bebyggelse.

Nogle steder på ruten skal der være bede, blomster og orden, andre steder mere vild natur og træer i op til 10 meters højde, omgivet af både kuperede og flade græsarealer. Og al landskabeligheden designes til at kunne opsamle og forsinke regnvand.

Det bakkede forløb skal sikre skiftende udsigter ud imellem de forholdsvis høje kontorblokke, der vil blive synlige på lang afstand som en del af ankomsten til det centrale København.

kalvebodbryggevest_3.jpg

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Stormflodssikring, infrastruktur og byudvikling tænkt sammen til den manglende brik i et sammenbundet København.
læservision
København
Få mere sollys ud af vintermånederne ved at skabe bakker i de klassiske københavnerkarreers vindstille gårde.

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • Frederiksberg
Københavnsmestrene i runde bygninger har udbygget universitetsområdet på Frederiksberg med endnu en af slagsen.
close logo

Vi overlever for mindre end prisen på en kop kaffe

Kære læser, støt Magasinet KBHs arbejde ― fra kun 20 kr. / måned