pixel

KB-Hallen genfødes

KB-hallen version 2 er stadig kun en skitse, men bobleformen består.

kbh magasin

Efter ildebranden stod ikoniske KB-Hallen ikke til at redde – men den nye hal bliver også en boble, som hilsen til originalen.

Tegnestuen Christensen & Co er udvalgt til at stå for den arkitektoniske fortolkning, der skal genføde KB-Hallen som en moderne multihal, der både peger fremad og er forankret i historien på Peter Bangs Vej.

KB-Hallen version 2 er stadig blot en idéskitse, men inden udgangen af 2017 skal den karakteristiske bygningsprofil stå reinkarneret på Kjøbenhavns Boldklubs anlæg på det ydre Frederiksberg, hvor F.C. København også har sine træningsbaner.

Den oprindelige lyseblå boble blev fredet få måneder før den brændte i september 2011, men siden affredet og revet ned, da den ikke kunne restaureres, men kun genopføres som en meget dyr kopi.

KB-Hallen åbnede i 1938 og var tegnet af Hans Hansen, også kendt for Tivolis Koncertsal. Han fik hjælp til indretningen af blandt andre Poul Henningsen. Ikke mindst som koncertsted fik KB-Hallen legendarisk betydning for generationer af københavnerne med skelsættende nedslag i byens jazz-, rock- og rap-historie.

kb-hallen.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Fra 7. juni 2019 kræver det medlemskab at læse med

Bliv medlem af Magasinet KBH — fra kun 20,-/md.