KB-Hallen genfødes

KB-hallen version 2 er stadig kun en skitse, men bobleformen består.

kbh magasin

Efter ildebranden stod ikoniske KB-Hallen ikke til at redde – men den nye hal bliver også en boble, som hilsen til originalen.

Tegnestuen Christensen & Co er udvalgt til at stå for den arkitektoniske fortolkning, der skal genføde KB-Hallen som en moderne multihal, der både peger fremad og er forankret i historien på Peter Bangs Vej.

KB-Hallen version 2 er stadig blot en idéskitse, men inden udgangen af 2017 skal den karakteristiske bygningsprofil stå reinkarneret på Kjøbenhavns Boldklubs anlæg på det ydre Frederiksberg, hvor F.C. København også har sine træningsbaner.

Den oprindelige lyseblå boble blev fredet få måneder før den brændte i september 2011, men siden affredet og revet ned, da den ikke kunne restaureres, men kun genopføres som en meget dyr kopi.

KB-Hallen åbnede i 1938 og var tegnet af Hans Hansen, også kendt for Tivolis Koncertsal. Han fik hjælp til indretningen af blandt andre Poul Henningsen. Ikke mindst som koncertsted fik KB-Hallen legendarisk betydning for generationer af københavnerne med skelsættende nedslag i byens jazz-, rock- og rap-historie.

kb-hallen.jpg

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.

seneste
byens rum

close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.