pixel

København er #1 igen

By-hitliste: Post lukkeloven sidder København atter på hele verdens livskvalitets-trone.

kbh magasin

Fakta

Monocle top-25 i 2013

1. København
2. Melbourne
3. Helsinki
4. Tokyo
5. Wien
6. Zürich
7. Stockholm
8. München
9. Sydney
10. Auckland
11. Hong Kong
12. Fukuoka
13. Kyoto
14. Paris
15. Singapore
16. Hamburg
17. Honolulu
18. Madrid
19. Vancouver
20. Berlin
21. Barcelona
22. Amsterdam
23. Portland
24. San Francisco
25. Düsseldorf

Fakta

Københavns placeringer gennem årene

2013: #1
2012: #3
2011: #3
2010: #2
2009: #2
2008: #1
2007: #2

Fakta

Verdens bedste by gennem årene

2013: København
2012: Zürich
2011: Helsinki
2010: München
2009: Zürich
2008: København
2007: München

København er tilbage som verdens bedste by at leve i, efter en årrække som blot den næst- eller tredjebedste. I hvert fald i følge det britiske trendmagasin Monocle og dets prestigiøse årlige Quality of Life-index over klodens 25 most livable cities.

Selvom det er et smalt blad, er det ikke nogen helt perifer udnævnelse. Da den danske hovedstad i 2008 første gang blev Monocles #1 i livskvalitet, satte det for alvor fut under den internationale begejstring for Copenhagen, der er strømmet til lige siden.

I de efterfølgende år har byen holdt sig i top-3, mens München, Helsinki og Zürich har delt titlerne imellem sig. Hvis du så ikke lige har kunnet mærke den forskel, der har gjort København til duks igen i 2013, så fremhæver Monocle blandt andet afskaffelsen af lukkeloven og en fremmedvenligere regering i sin bedømmelse.

I det hele taget er rejsekortskaos, ammedebat og bandekrig ikke noget der afskrækker Monocle. Ud over veludviklet (cykel-)infrastruktur og velfærdsgoder, hiver København især sine point hjem på københavnernes glæde, tolerance og livsnydelse. På udelivet (især ved havnen), de mange kulturudbud og festivaler, samt niveauet indenfor gastronomi, design og arkitektur.

På Monocles webside kan du se en video-hyldest til (sommer-)København og lytte til en hurtig gennemgang af hele 2013's top-25.

Hvis du for alvor vil rulle dig i skamrosen, lander Monocles sommernummer med Quality of Life-hitlisten i bladkioskerne de kommende uger.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Alle kan læse vores indhold, og sådan ser vi det helst fortsætte. Men vi er et lille foretagende, og der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive støttemedlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • København
Udadvendte og eventyrlystne København hiver endnu en fornem bypris hjem.

relaterede
visioner

seneste
byens liv

  • KBH+
  • København
"Rotter med vinger," bliver de kaldt. Men er duerne virkelig så slemme, eller er vores foragt bare et symptom på et syn på byen der er ved at ændre sig?
close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.