Nu vajer regnbueflaget altid over København

Den farverige fane for seksuelle minoriteter har fået permanent plads ved siden af rådhuset.

regnbueflag rådhuset

I 1989 blev det første registrerede partnerskab i verden mellem to mænd indgået på Københavns Rådhus. I 2014 blev det nyindrettede hjørne af Rådhuspladsen bag Lurblæserne omdøbt Regnbuepladsen, opkaldt efter det regnbuestribede flag, der er verdensomspændende symbol for seksuelle minoriter.

Og nu er regnbueflaget selv hejst over pladsen, hvor det permanent skal markere hovedstadens mangfoldighed og den fortsatte kamp for frisind og lige rettigheder verden over.

Det er foreningen Copenhagen Pride, der har fundet på, samlet ind til og sammen med kommunen rejst den nye høje flagstang på Regnbuepladsen.

Og det er også Copenhagen Pride, der sørger for, at regnbueflaget altid vil vaje i vinden i det mest centrale København – nogle dage om året dog udskiftet med andre af de faner, der repræsenterer særlige undergrupper i LGBTQIA-miljøet.

Fremover lever brolagte og ellers ganske granit-grå Regnbuepladsen dermed bedre op til sit farverige navn – klik her for mere om nyindretningen af det tidligere parkeringsareal mellem Vartov-bygningen og lurblæserne.

Regnbueflagets oprindelige designer Gilbert Baker døde tidligere i år. Han syede det første i 1978 i anledning af Gay Freedom Day Parade i San Francisco.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Indre By
Pladsen ved Vartov har fået granitgulv og kirsebærlund. Snart følger også nyt homo-ikon-navn.
  • Byens Rum
  • Indre By
Byggeriet af Københavns næste bro over havnen er i gang – du kan gå og cykle ved siden af Langebro fra sensommeren 2018.

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Stormflodssikring, infrastruktur og byudvikling tænkt sammen til den manglende brik i et sammenbundet København.
læservision
København
Få mere sollys ud af vintermånederne ved at skabe bakker i de klassiske københavnerkarreers vindstille gårde.

seneste
byens liv

close logo

Vi overlever for mindre end prisen på en kop kaffe

Kære læser, støt Magasinet KBHs arbejde ― fra kun 20 kr. / måned