pixel

Da København var i sort/hvid

kbh magasin

Godt nyt for københavner-nostalgikere: Københavns Stadsarkiv har frigivet 2.000 hidtil ukendte fotografier fra København i perioden 1910–1970.

Den nye gamle fotoskat stammer fra det nedlagte Stadsingeniørens direktorat, der skabte samlingen som led i sit byplanlægningsarbejde. Billederne viser derfor især veje, huse, pladser og parker i Københavns Kommune – altså dele af byen, der ofte har forandret sig meget gennem 1900-tallet.

Københavns Stadsarkiv har digitaliseret fotografierne og gjort dem frit tilgængelige online via arkivdatabasen Starbas. De er i ganske høj opløsning og i public domain, hvilket vil sige, at du både må downloade dem og bruge dem, som du har lyst.

Klik her for gå på opdagelse i Stadsingeniørens fotosamling via søgemaskinen Starbas

Til alle med tilbøjeligheder for Hovedstadens fysiske forandring gennem tiden, kan vi i øvrigt varmt anbefale Gamle København på Facebook, hvor over 20.000 medlemmer ivrigt deler og diskuterer historiske fotos af København med hinanden.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Indre By
En vold forsvandt og gjorde plads til Københavns nye centrum, der blev mindre og mindre grøn gennem årene, men som i 2019 genåbner med egen metrostation — og nye træer

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens liv

close logo

Fra 7. juni 2019 kræver det medlemskab at læse med

Bliv medlem af Magasinet KBH — fra kun 20,-/md.