pixel

Broforbindelse til arenaen

En ny gang- og cykelbro over motorvejen binder Ørestad tættere sammen og letter vejen til byens multiarena.

stibro til royal arena

Når man himler op over de nye broer i byen, vi bliver ved og ved med skulle at vente på, skal man også huske at glæde sig over de nye broer, der rent faktisk åbner og skaber nye genveje gennem København. Som den spritnye stibro over Øresundsmotorvejen, der nu gør det lettere at komme mellem Ørestad City og Ørestad Syd på gåben og cykel.

Kort
Stibro ved Royal Arena

Den 140 meter lange broforbindelse skal lede det lokale liv henover susende biler og toge, fra bagsiden af Field's i Ørestad City og lige over til snart færdigbyggede Royal Arena i Ørestad Syd. Den lavtliggende motorvej og jernbane mellem de to kvarterer har ellers hidtil virket som noget af en voldgrav, som man som blød trafikant skulle helt op til Ørestads Boulevard for at kunne forcere via et fortov eller en cykelsti.

Arena-kvarteret er et af de mest byggeaktive i Ørestad for tiden, hvor der foruden Københavns længe ventede multiarena også skyder blandt andet skøjtehal, boliger og snart en tresporet skole op. Med den nye bro kan beboere, skoleelever og de lejlighedsvise store stimer af koncert-publikummer og sports-tilskuere komme hurtigere frem og tilbage til mere etablerede Ørestad City, hvor togstationen, den nærmeste metrostation, det prisbelønnede bibliotek, den spæde kunstpark og selvfølgelig storcenteret Field's med sin nyåbnede 9-sals biograf ligger.

Stibroen er udført i beton med et rækværk i galvaniseret stål, som får integreret LED-belysning i håndlisten. Den er tegnet af Christensen & Co Arkitekter og er anlagt af udviklingsselskabet By & Havn i samarbejde med Københavns Kommune.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum