Kbnhvn som regnbueis

Populære plakater i Miami-pasteller hylder Københavns mere lokalkendte vartegn.

kbh magasin

Fakta

Vissevasse plakater

Plakatserie med arkitektoniske vartegn fra København (og andre byer) fra Vissevasse Plakat Studio.

Trykt på 180 gr. mat papir i størrelserne 30x40 cm (195,-) og
50x70 cm (350,-).

Fås hos to håndfulde udvalgte forhandlere i byen og i Vissevasses webshop

Stjerneporten på Carlsberg. Lygtepælene på Dronning Louises Bro. Eller Suppeterrinen på Trianglen – byens smukkeste offentlige toilet. En ny plakatserie med københavnske vartegn styrer lige forbi de gamle travere og dyrker i stedet de lokale favoritter, der ofte ligger københavnernes hjerter nærmere.

Den grafiske fortolkning af de arkitektoniske klenodier er ren og enkel, farverne bløde pasteller med en forkærlighed for mint-turkis. Over motiverne svinger dynamiske art deco-bogstaver sig og fjerner den sidste rest af tvivl om lokationen med et vokalløst "KBNHVN".

vissevasse_kbnhvn_2.jpg

De stilsikre plakater startede som et sideprojekt fra designstudioet Vissevasse, men er hurtigt blevet populære på damebladenes boligsider og på væggene ude i brokvarterernes lejligheder. De er tegnet af grafisk designer Dorthe Mathiesen, der holder til på toppen af en tidligere B&W-hal på Refshaleøen og finder sin inspiration i blandt andet Københavns irrede kobbertårne, Miamis art deco, 1930'ernes plakatkunstnere og farvepaletten fra den legendariske regnbueis.

Med i serien er også Langebros brohus, Zoo-tårnet og Rådhustårnet på Frederiksberg – de to sidstnævnte selvfølgelig med etikken "FRKSBRG". Men Vissevasses plakater er ikke et rent københavnerfænomen og regnbueis-fortolker også havnekraner fra Aarhus, brohuse fra Aalborg og røgerier fra BRNHLM, hvis har hang til hænge provinsen op. Foruden nogle af de mere traditionelle vartegn fra blandt andet New York, London og Berlin.

Find din egen favorit i Vissevasses webshop

vissevasse_kbnhvn_3.jpg

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • København
Kbh K er tilføjet den populære plakatserie, der viser byen kun ved hjælp af dens bogstaver.

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.