pixel

Folkekøkken i første parket

Pakhus er åbnet med finskinspireret onsdagshygge og weekendbrunch med vandkig

kbh magasin

Fakta

Restaurant Toldboden
Nordre Toldbod 24, Kbh K

Onsdagshygge: 17-23
Brunch: lørdag og søndag 9:30-15

Nordre Toldbod, der ligger i smørhullet mellem Kastellet og Københavns Havn, kan allerede bryste sig af ét gourmettempel i form af Løgismose delikatessebutik. Og nu er der blevet føjet endnu et til området.

Det gamle pakhus i nummer 24 der i mange år blev brugt som færgeterminal, og som ligger helt derude hvor land bliver til vand, er nemlig blevet omdannet til et madhus hvor du i vintermånederne kan komme til folkekøkken om onsdagen og brunch i weekenderne.

toldbod_01.jpg

Det er restauratør Jesper Møller, som også driver den roste Restaurant Julian på Nationalmuseet, der har lejet sig ind i det gamle og nu fuldt restaurerede pakhus. Ambitionen er at servere god mad af lokale råvarer på så bæredygtig en facon som muligt.

”Vi har bygget stedet op med hånden på hjertet når det gælder miljø, og fødderne solidt placeret i den danske jord når det gælder mad,” udtaler Jesper Møller i en pressemeddelelse.

Fra Finland til København Idéen til det jordnære koncept med folkekøkken hver onsdag kl. 17, har bagmanden fået fra finnerne.

”Vi har hørt at finnerne kalder onsdag for ’lille weekend’, og det er noget vi synes skal blive et københavnsk udtryk. Derfor åbner vi dørene på denne hverdagsaften, for alle der gerne vil forkæle sig selv i midten af ugen,” kan man læse på restaurantens hjemmeside.

toldbod_04.jpg

Denne uges folkekøkken – som var restaurantens debut – bød for eksempel på torskerilettes til forret, ’fasan på vor facon’ til hovedret og æbleis med jernurt til dessert.

Hvis tre retter er lidt for meget på en onsdag, er man velkommen til at dele retterne. Hver anden onsdag kommer en af leverandørerne desuden forbi og fortæller om nogle af godterne på tallerkenen.

I weekenden inviterer det gamle pakhus, der blev opført i 1949-51, på weekendbrunch med et væld af godbidder som æg en cocotte, havnesalat med friskfanget fisk eller skaldyr, Fanø-skinke, spareribs, røget oksepølse og arme riddere. Prisen er også eksklusiv, nemlig 195,- per snude, men så får du også friskbrygget kaffe eller te, smoothie af danske frugter samt varm lavendeldrik og hyldeblomstsaft.

toldbod_05.jpg

Når vinteren bliver til forår, vil Restaurant Toldboden holde åbent alle dage, og supplere med udendørsservering ved kajkanten.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling