pixel

Hvorfor hænger der en dug på hotel på Kalvebod Brygge?

I flere år har stueetagen på Hotel Cabinn på Kalvebod Brygge været dækket af en dug. Hvorfor? Og hvad skal der ske?

cabinn kalvebod brygge

Hvis man kigger ud af bilruden, når man kører på Kalvebod Brygge, undrer man sig måske, når man kommer forbi de trekantede betonbygninger, der udgør Cabinn-hotellet. Her er hele stueetagen på den ene bygning ud mod vejen nemlig tildækket af en dug — og det har den været i flere år.

Dét gjorde en af vores læsere i hvert fald, og han vil gerne vide, hvad dugens formål er, og hvor længe den nederste del af hotellets facade skal forblive tildækket.

Så det satte vi os for at undersøge.

Illustrerer grøn beplantning

Det viser sig, at svaret på første del af spørgsmålet skal findes i de motiver, der optræder på den ellers hvide dug.

Den påtrykte, grønne beplantning nederst på dugen giver nemlig en lille smagsprøve på, hvilket syn der en dag vil møde en, når man kører forbi hotellet.

»Planen er, at der skal plantes grønt og træer op ad den nederste del af hotellet, som så skal indgå i et samlet billede sammen med den næste bygning,« lyder det fra Cabinn i et svar til Magasinet KBH, der fortsætter:

»Dugen har illustreret den grønne beplantning i stedet for en rå beton væg.«

Den grønne beplantning vil være med til at ændre bygningens udtryk en smule — og det kan måske bidrage til at gøre strukturerne lidt mere populære blandt byens beboere. Hotellets udseende har i hvert fald fået en hel del kritik, siden det stod færdigt i 2019.

I Magasinet KBHs søsterprojekt, CityChange, har brugerne f.eks. givet bygningerne karakteren 0%. Og i en afstemning i 2020 hos Facebookgruppen Arkitekturoprøret blev de kåret til Danmarks femteværste nybyggeri.

IKEA-planer skaber ventetid

Hvornår dugen, der dækker stueetagen, bliver pillet ned og erstattet af ægte grøn beplantning, er uvist.

Cabinn forklarer således, at de fortsat afventer, hvad der skal ske med den tomme nabogrund ved siden af hotellet.

Da lokalplanen for området blev godkendt i 2017, var det planen, at den nyåbnede IKEA-bygning skulle udfylde hele området mellem Cabinn og Dybbølsbro.

Sådan gik det dog som bekendt ikke. Undervejs besluttede IKEA nemlig at nedskalere deres byggeplaner fra de oprindelige 37.000 kvadratmeter til kun 19.000 — og det har efterladt et 80 meter langt hul mellem IKEA og Cabinn

Det vides endnu ikke, hvad der skal bygges på den tomme plads.

Sammenhæng i grønt strøg

Men hvorfor har det betydning for Cabinns planer om grøn beplantning, hvad der kommer til at ske med nabogrunden?

Forklaringen er, at både hotellet, IKEA og den tomme grund er en del af en samlet plan om at skabe et langt, sammenhængende grønt strøg på over en kilometer fra Bernstorffsgade til Otto Busses Vej — løbende parallelt med Kalvebod Brygge.

Strøget er tænkt som et alternativ for fodgængere, der med forbindelsen får et mere behageligt sted at færdes end langs den buldrende biltrafik på indfaldsvejen Kalvebod Brygge.

Og lokalplanen fastlægger, at facaderne under hele det grønne strøg skal være "gennemgående og sammenhængende" med et 'gardinmotiv' der bølger langs facaderne med 'variende bølgelængde'. Samtidig er det i et senere tillæg vedtaget, at dele af Ikeas facader skulle begrønnes.

Cabinn afventer altså endelig klarhed om naboen, før man opsætter sine bølger og planter sine planter.

IKEA har tidligere oplyst, at den tomme grund er sat til salg, men der har endnu ikke været endelige meldinger om en køber. Hvem der ender med at købe grunden — og hvad de gerne vil opføre på den — kan potentielt også få betydning for Cabinns planer.

Køberen skal således igennem en længere proces med kommunale godkendelser, før de kan få lov til at bygge — og måske også en helt ny lokalplan, afhængigt af hvad den nye grundejer agter at opføre.

Hotel og filmhus?

Der er altså fortsat en del usikkerhed forbundet med områdets fremtid. Cabinns ejer, Niels Fennet, bruger dog ikke bare tiden på at vente.

Sidste år kom han således med sit eget bud på, hvad der kunne udfylde hullet. Niels Fennet forslog at opføre et kombineret hotel og offentligt kulturhus med tv-produktionsfaciliteter, hvor selskaber som TV2, DR og Nordisk Film kan leje sig ind.

Han havde fået arkitekterne hos 'Life+Design' til at tegne filmhuset, hvis hvide facade minder om IKEA’s, og som samtidig også har fokus på at forlænge det grønne strøg med buskads og mindre træer på taget — og med hængeplanter til at dække minimum 25 procent af facaden.

Siden præsentationen har der dog været stille omkring projektet.

Men for nu lader Cabinn i hvert fald sin hvide dug med påtrykt, grøn beplantning hænge foran den rå betonmur på nederste etage som en påmindelse om, hvad man nok kan forvente i fremtiden.

 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

Patrick Cedergren
Hvor stammer visionen om "det grønne strøg" fra? Nu hvor strækningen næsten er komplet har jeg forgæves ledt efter info om projektet. Ville det give mening at lave en artikel om denne Københavnske highline?
Jeppe Moltzen
Jeg troede det var et fængsel
Lars Fløche
Det kan også undre, hvorfor denne artikel allerede bringes i år den 24.01.2024, når den faktisk er dateret den 24.01.2026.
Ulrik Hedegaard
Den bygning er en skændsel og noget af det grimmeste der længe er bygget i KBH.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling