pixel

Der er for mørkt ved Søerne, men lommepark på Amager er 100%

Næsten 1.000 læsere har nu hentet CityChange, og der begynder at komme interessante data ind om byens rum og bygninger.

cabinn kalvebod brygge københavn

Hvad sker der egentlig i den anden ende, når brugerne af den nye app, CityChange, anmelder København og stiller forslag til den?

Det synes vi, at vi skylder at vise, så her kan du se eksempler på de data, vi får ind — og hvordan de ser ud i vores ende.

CityChange er et bottom-up projekt — det vil kort sagt sige, at app'en skal vise sit værd, før de data, som den modtager, kan påvirke de beslutninger, der tages i byen.

Københavns Kommune er med på projektets sidelinje, men skal den overbevises om, at beboernes stemme i CityChange skal tages med på råd på rådhuset, er det vigtigt, at så mange som muligt bruger app'en — så meget som muligt.

Med nu næsten 1.000 downloads er vi kommet godt fra start — og særligt antallet af modtagede forslag er vi imponerede over. Så bliv endelig ved med at anmelde, kommentere og foreslå, og har du ikke allerede downloadet app'en, finder du links til at gøre det nederst på siden her.

App'en et p.t. ude i en version 0.9.6. Med dét vil vi gerne signalere, at produktet ikke er 100% færdigt endnu. En anmelder på App Store har f.eks. beklaget sig over, at der ikke er en funktion til at nulstille sin adgangskode, hvis man har glemt den.

Men dét kommer — og meget mere til. Vi er dog p.t. udfordrede af, at app'en primært er udviklet af et hold udviklere i Ukraine, der på grund af situationen i landet ikke er i stand til at arbejde for tiden.

Anmeldelser

I CityChange's anmeldelsesfunktion markerer du omridset af et areal med din finger — og herefter kan du stemme og kommentere på det valgte område, eller den bygning der ligger der.

Alt er selvfølgelig anonymt, men her hos os kan vi se den samlede scorede for stedet eller bygningen — og detaljer om, hvad der anses for godt, og hvad brugerne mener er skidt.  

Hotel CabInn ved Kalvebod Brygge er f.eks. ikke nogen arkitektonisk success ifølge dem, der har stemt på dette sted i byen. Alle de fire der har stemt på denne plet i byen indtil videre, har stemt negativt.

På Enghavevej på Vesterbro er det nye byggeri Toves Gaard ej heller populært. Vi kan zoome ind og se den kommentar, der er skrevet til stedet: 

"Toves Gaard = destruktionen af de historiske Slagtergårde".

På Nørrebro er der skuffelse over et nyt byggeri ved Nørrebroggade/Farumgade, menpå den anden side af gaden en lidt bedre holdning til Den Røde Plads, der dog får kritik for allerede at være ved at være forfaldet på grund af dårlige materialer.       

Om byggeriet på Nørrebrogade skriver en bruger:

"Det er muligt at bygge nye, æstetiske bygninger. Jeg forstår slet ikke, hvordan der er givet tilladelse til så uinspirerende og fremmede bygninger. Det ligner jo noget fra før årtusindeskiftet. Materialiteten er ikke eksisterende, koldt og gråt, og bygningerne forholder sig slet ikke til den kontekst de er bygget i."

Populær er til gengæld en lille lommepark på Amager, der i skrivende stund har en ren 100% score — med særlige point til 'faciliteter', 'atmosfære', 'grønt', 'skønhed' og 'steder at sidde'.

Til gengæld får Kurlandsgade næsten lige ved siden af et rent nul.

Forslag

Forslag er der kommet særligt mange ind af — og mange stemmer op og ned på de forskellige idéer.

Her hos os får vi et overblik over forslag stillet i et valgt område:

Herfra kan kan man dykke ned i detaljerne for at læse nærmere. Det kan man naturligvis også gøre i app'en.

På Store Strandstræde ved Kongens Nytorv foreslår en engelsksproget bruger f.eks., at der bliver åbnet for cykling i begge retninger. 

Oversat skriver brugeren:

"Åben gaden for cykeltrafik i begge retninger, og hvis i tvivl, fjern parkeringen på den ene side af gaden. Gaden bruges allerede nu flittigt for at få hurtigere adgang til Ofelia Plads (i stedet for at skulle rundt om Nyhavn), men det er teknisk set ulovligt, og politiet uddeler tit bøder til cyklister her."

Forslaget har indtil videre modtaget 12 stemmer, og alle er positive, så samlet indkasserer Store Strandstæde en score på perfekte 100% til dobbeltrettet cyklisme.

Et stykke væk, ved Søerne, er en anden bruger dog ked af, at der er så mørkt ved Søerne.

"Opstil nogle pullerter med varmt lys ved Sankt Jørgens Sø, Kampmannsgade. Strækningen er et mørkt punkt på gå-/løberuten rundt om Søerne," skriver brugeren, og får tilslutning fra alle de fire, der indtil videre har stemt på forslaget. 

En indhegnet hundegård på Vodroffsvej, ikke så langt væk, er dog ikke helt så populær, kan man se i oversigten— mens der er 88% støtte til et nyt træningsanlæg i Ørstedparken, til mennesker, altså.

Bliv ved med at bruge CityChange. Vi er godt på vej til at gøre beboernes stemme meget tydeligere på byens rådhuse. 

Læs mere om CityChange her.

Download til iPhone

Download til Android

citychange logo

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

Høringsfase om metro M5 er i fuld gang. De mange input handler dog om noget andet, end der bliver spurgt om — nemlig at beboerne i Brønshøj føler sig overset.

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling