pixel

Politikere vil have grøn facade på IKEA City

Kommende IKEA ved Kalvebod Brygge skal have en mere åben og grøn facade uden store skærme, lyder det fra politikerne på Københavns Rådhus.

ikea city kalvebod brygge

Hvis du bad en tilfældig person på gaden udpege det mest mislykkede byudviklingsområde i København, er der god sandsynlighed for, at vedkommende ville sige Kalvebod Brygge.

Den tidligere havnekaj med dens massive mur af intetsigende spekulationsbyggeri er på mange måder blevet skrækeksemplet på, hvad der sker, hvis man giver udviklingsselskaber for frie tøjler — Kalvebod Brygge er udviklet af Ørestadsselskabet, forgængeren til By & Havn.

Og politikerne på rådhuset har tilsyneladende lært af fortidens synder.

9. november behandlede Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune et forslag til et lokalplanstillæg for Kalvebod Brygge, der skulle gøre det muligt for IKEA at gå videre med sine forsinkede planer om et nyt, stort møbelvarehus ved Dybbøls Bro.

Men politikerne var ikke tilfredse med den facade på varehuset, som IKEA og arkitektfirmaet Dorte Mandrup havde præsenteret.  

Mere grønt, nul skærme

Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Alternativet fremlagde derfor et ændringsforslag, der pålagde den svenske møbelgigant at åbne varehusets facade mere op og at sørge for en begrønning af de lukkede dele af facaden. 

Samtidig foreslog partierne, at man ikke gav lov til at opsætte store digitale skærme på facaden.

De tre partiers ændringsforslag blev vedtaget af hele udvalget, og lokalplantillægget er nu sendt tilbage til Teknik- og Miljøforvaltningen for at blive tilpasset politikernes ønsker.

Der var i det oprindelige forslag lagt op til, at varehusets facader ud mod Carsten Niebuhrs Gade og Kalvebod Brygge skulle udformes som et gardin med "folder" i varierende bredder og åbne sprækker til vinduespartier.

IKEA City ved Kalvebod Brygge skal efter planen slå dørene op i 2023.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling