pixel

Nyt tv- og filmhus skal lappe hullet ved IKEA

220 hotelværelser og et større tv- og filmhus kan være på vej i hullet mellem IKEA og CABINN-hotellet langs Det Grønne Strøg på Kalvebod Brygge.

cabinn, ikea, det grønne strøg

Et vaskeægte tv- og filmhus kan være på vej langs Det Grønne Strøg tæt ved Dybbølsbro Station.

”Copenhagen TV & Movie Center" er arbejdstitlen, og tanken er at opføre et kombineret hotel og offentligt kulturhus med tv-produktionsfaciliteter, hvor selskaber som TV2, DR og Nordisk Film kan leje sig ind.

Derudover smider huset yderligere 220 hotelværelser ind i puljen på den i forvejen tætte hotelstrækning mellem Langebro og Fisketorvet.

Det nye byggeri lukker samtidig det nuværende 80 meter lange "hul" i det over én kilometer lange, grønne parkstrøg, der i tre etagers højde skal forbinde SEB-bank ved Bernstorffsgade i nord med den kommende Jernbanebyen i syd.

Et internationalt tv- og filmcenter

Det er manden bag CABINN-hotelkæden, Niels Fennet, der har planer om at opføre det ambitiøse bud på en samlende platform for den danske filmindustri.

Tanken er, at huset både skal understøtte den professionelle filmbranche og filmstuderende og samtidig blive en turistattraktion med udstillinger om dansk tv- og filmhistorie, hvor besøgende kan blive klogere på alt fra Erik Balling til Mads Mikkelsen.

Store dele af huset bliver offentligt tilgængelig med café, eventsal og en scene med plads til 500 mennesker.

Den ti meter høje lobby forbinder hovedrummene og giver adgang til det grønne tag via to glaselevatorer, som hver har plads til 25 personer.

Over lobbyen finder man café, filmstudier, kontorer, udstillinger og scenen med plads til 500 personer.

Den store eventsal kan for eksempel bruges til tv- og filmproduktion, modeshows, kunstudstillinger, konferencer samt teater- og koncertforestillinger.

På anden sal kan events & udstillinger med danske film som tema afholdes. Her kan besøgende se gamle filmplakater, læse om skuespillere og instruktører og udforske den danske filmhistorie.

Øverst på tagetagen vil en sænket have bringe naturligt lysindfald helt ned til førstesalshøjde, så både kontorer og caféen får glæde af sollyset i husets indre.

Det er tegnestuen LIFE+DESIGN, der har tegnet filmhuset, der udefra set fortsætter de eksisterende linjer fra IKEA’s buede, hvide facade og udformningen af Det Grønne Strøg. 

Hotelværelserne placeres bag de vertikale vinduesrækker i facaden, der om natten kan oplyses i et væld af LED-farver.

Taget får buskads og mindre træer i stil med det eksisterende strøg, og der bliver mulighed for at opsætte solceller flere steder. Som IKEA's facade bliver minimum 25 procent af facaden dækket af hængeplanter.

Endelig plan klar i 2024

Umiddelbart kan filmhuset lyde som et emneskift for en hoteludvikler, men som tidligere ejer af et arkitekt- og ingeniørfirma med speciale indenfor design af studier og biografer, kommer Niels Fennet ikke helt sovende til opgaven.

Mest kendt er han dog nok for discounthotelkæden CABINN, der foruden hotellet på Kalvebod Brygge også har hoteller på fem andre københavnske adresser - med skiftende held på den arkitektoniske front vil nogle måske påpege.

CABINN-hotellet på Kalvebod Brygge blev i hvert fald kåret til byens femteværste nybyggeri af protestforeningen Arkitekturoprøret i 2020 og blev også besøgt, da arkitekt og journalist Ane Cortzen i DR-programmet "Er der en arkitekt til stede?" tog rundt og så på arkitektonisk mislykkede byggerier.

Om CABINN's måske kommende nabobyggeri kan løfte den arkitektoniske oplevelse i kvarteret bliver spændende at se.

Endnu er det kommende filmhus og hotel ikke politisk vedtaget, men kun sendt i indledende høring hos udvalgte interessenter, der kan tænkes at have afgørende input til udviklingsarbejdet. 

Teknik- og Miljøforvaltningen forventer, at et endeligt planforslag kan sendes i offentlig høring mod starten af næste år.

I det videre arbejde skal det undersøges, hvordan byggeriet kan skabe yderligere sammenhæng med IKEA og CABINN, og hvordan der kan indarbejdes publikumsorienterede serviceerhverv langs Carsten Niebuhrs Gade, Kalvebod Brygge og tagparkstrøget.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

idakatrineh

Ideen lyder rigtig godt. Den slags mediehuse mangler i Kbh.

Men men men, helt enig, arkitekturen skal være i orden. Håber også at Kbh kommune har mulighed for at stille krav.
Peter Munk
Man må håbe at Kbh kommune vil stille krav om et minimum af arkitektonisk kvalitet
Kristian Lyhne-Nielsen Peter Munk
Man må vel næsten forvente at det bliver ca. ligeså grimt som det der står der nu.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling