pixel

København i urbane streger

'Urban sketcher' fra Portugal har fulgt København siden 2012.

Nørrebro tegning Joao

João Paulo Albergaria er portugiser, arkitekt og har boet og arbejdet i København siden 2012.

Han er også tegner med en stor kærlighed til urban sketching — og han forlader aldrig hjemmet uden en skitsebog og en fyldepen. At tegne er en del af den daglige rutine. 

Her viser João os et udvalg af sine mange tegninger fra København, med egne kommentarer.

 • Vesterbrogade tegning Joao
  Vesterbrogade — Arkitekturen er fantastisk i dette område af København. Superman er med i collagen for at beskytte de fantastiske bygninger for evigt.
  João Albergaria
 • Sluseholmen tegning Joao
  Sluseholmen — Hvor masser af vulgære og forfejlede konstruktioner er ved at rejse sig. Tegningen er en slags hyldest til den indsats, som beboerne gør for at holde udviklingen lidt tilbage, og til et sted, der er ved at forsvinde.
  João Albergaria
 • Rundetårn udsigt tegning Joao
  Rundetårn — jeg kan godt lide, hvordan byens tårne gør det muligt at finde forskellige pladser og lokaliteter. Med Rundetårn som startpunkt er det muligt at læse hele byens layout.
  João Albergaria
 • Rådhuspladsen tegning
  Rådhuspladsen
  João Albergaria
 • Nyhavn tegning
  Nyhavn — Det er ikke muligt at bo i København og ikke tegne Nyhavn. Historier om sejlere og daglige rutiner i den gamle by kommer til mig, når jeg tegner steder som Nyhavn.
  João Albergaria
 • tegning københavn
  João Albergaria
 • H.C. Andersens Boulevard tegning
  H.C. Andersens Boulevard — en af ​​hovedgaderne i København med en blanding af gamle og nye bygninger. Jeg kan virkelig godt lide at tegne gamle bygninger med masser af dekoration. Det gør mig fokuseret. Det er som at sætte et puslespil sammen.
  João Albergaria
 • Kultorvet tegning
  Kultorvet — Nogen gange taler min fantasi højt, når jeg tegner. Jeg var på Kultorvet, og der var så mange mennesker på pladsen, at den var svært at tegne, så min ven Godzilla løste problemet.
  João Albergaria
 • Gammel Strand tegning
  Gammel Strand — Denne 360-graders udsigt betyder meget for mig. Jeg arbejdede i området i tre år, og tegningen her blev udført over flere dage. Hver dag lavede jeg en lille del, og det var en udfordring, fordi jeg så skulle forbinde alle delene.
  João Albergaria
 • Frederiksholms Kanal tegning
  Frederiiksholms Kanal — I denne scene var det, der slog mig mest, de livlige farver på bådene mod omgivelserne på en vinterdag. I løbet af Danmarks lange, mørke vinter stopper livet i bådene, og de efterlades, indtil forårets vejr ankommer.
  João Albergaria
 • Viktoriagade tegning
  Viktoriagade / Vesterbrogade — Hjørnet her er især interessant for dets arkitektoniske mangfoldighed. Her er flere bygninger med forskellige epoker og proportioner forbundet.
  João Albergaria
 • Christianshavns Torv — tegning
  Christianshavns Torv — Jeg lavede denne skitse med nogle venner fra Australien, og vi diskuterede ​​placeringen af alle de historiske bygninger langs kanalen kombineret med ny arkitektur. Det er virkelig et sted med kontraster.
  João Albergaria
 • tegning københavn 2
  João Albergaria
 • tegning københavn 3
  João Albergaria
 • Værnedamsvej tegning
  Værnedamsvej — Her er en dynamik i butikkerne og caféerne, intet er kedeligt. Der er cykler overalt, og caféerne sætter borde udenfor, når vejret er til det.
  João Albergaria
 • Tivoli Slottet tegning
  Tivoli Slottet — Jeg forsøgte at få det samlede billede af bygningen og brugte derfor et fiskeøje-perspektiv, der giver en udtryksfuld, dynamisk grammatik til en tegning.
  João Albergaria
 • Sydhavn tegning
  Sydhavn — Atmosfæren her har en anden rytme. Ikke et spor af stress. Men der er et enormt pres fra ejendomsinvestorer for at ødelægge havnen og bygge flere af de blokke af forfærdelige lejligheder, der ser ens ud overalt i verden.
  João Albergaria
 • Store Strandstræde tegning
  Gade tæt ved Nyhavn — Historien om denne skitse betyder meget for mig. Jeg tegnede foran en café i Store Strandstræde, og pludselig kom nogen ud med et glas vin til mig og sagde: "Vores café støtter kunstnere".
  João Albergaria
Har du taget gode billeder af København?

Har du en billedserie fra et sted i byen eller med et bestemt tema, som du gerne vil vise?

Send os et link til en Dropbox eller lignende, så kan det være, vi viser dine billeder her.

 

Urban Sketching forbinder verden for João Paulo Albergaria: 

»Hver gang jeg rejser, mødes jeg med den lokale urban sketching-gruppe. Der er altid debat om lokaliteter, stedets historie, de forskellige tilgange til komposition, teknikker, udtryk og mest af alt, masser af nye venskaber med mennesker med de samme interesser.«

Du kan følge Joãos arbejde på Instagram: @joaopauloalbergaria

seneste
foto

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling