pixel

The Flash

  • Andy Muschietti
  • premiere 14. juni 2023
  • 4.02

The Flash

Fakta

ACTION

Premiere 14. juni 2023

Der vil altid være Batman! Nogle ting kan man ikke ændre på, selvom man smadrer multiverset. Sommerfugleffekten er ellers ovenud heftig i ’The Flash’, men nogle personligheder, handlinger og effekter er for mægtige til at man helt kan udradere dem.

For Barry Allen/Flash (Ezra Miller) er spejlingen med Bruce Wayne/Batman (Ben Affleck) naturlig, eftersom de begge har mistet forældre. Barry kæmper dog stadig for at få faren (Ron Livingston) tilbage, der er fængslet for at have dræbt moren (Maribel Verdú). Så da hans superkraft gør det muligt at rejse tilbage i tiden, trodser han Bruces advarsel, og får sat gang i massive universelle katastrofer. 

Mødet med ham selv som 18-årig skaber en rørende og sjov kontrast til det seje og hæsblæsende multivers de nu skal redde sammen. For Zors (Michael Shannon) invasion er en af de uundgåelige, og Batman er ikke helt nem at overbevise om at Superman skal findes. Heldigvis redder han gerne den unge kvinde Kara (Sasha Calle), som de finder i stedet. 

Helt oplagt jokes der med ’Tilbage til fremtiden’, som har (det oprindelige valg) Eric Stoltz i hovedrollen, og der flashes en del fede cameos af ikoniske superhelte - hvoraf det største scoop er Michael Keaton. Når han siger "Yeah... I’m Batman" løber begejstringens sved ned ad ryggen og gennem hele filmen giver han, hans Batmobile og især Batwing de fleste baghjul på stil, retro og coolness.

Den visuelle stil er mixet godt af nyt og nostalgisk, så de mange referencer træder frem - der er endda lidt Star Wars-terræn, -udstyr og -outfits. Men ikke al CGI er top, og der er eksempelvis lidt for meget disko over scenen hvor universet kolliderer og kollapser. Heller ikke så meget nyt på action(smadre)fronten - bortset fra en ganske kreativ startscene med babyshower - og en selvrefererende replik om at søge terapi, "for det er Justice League ikke gode til.. endnu". 

Der er gjort meget plads til origin-historiens følelser og udvikling, som bekræftes af Batmans kerne-ræsonnement om at smerten og kampen skaber det menneske, den helt man bliver til. Og en ekstra overraskelse til sidst - den gode slags og den lidt for pjattede. Men Batman lever, og der er muligvis en ny Superman på vej. ’The Flash’ er herlig underholdning på klassisk DC-maner, og er som altid skabt med referencer og hints til DC-fans, som ekstra bonus for nørderiet i multiverset. 

Mest læste

seneste
film

Cinema Made in Italy 2024
4.02

Grand Teatret
Wicked Little Letters
3

Thea Sharrock
Challengers
4.02

Luca Guadagnino
Civil War
4.02

Alex Garland
Hammarskjöld
4.02

Per Fly
Abigail
4.02

Matt Bettinell-Olpin, Tyler Gillett

seneste
scene

Maria
4.02

CPH Stage
Aquasonic
5.04

CPH Stage
Peeping Tom-Triptych
6

Østre Gasværk
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling