pixel

Ocean's 8

  • Gary Ross
  • premiere 21. juni 2018
  • 5.04

Fakta

ACTIONKOMEDIE 

Originaltitel: Ocean’s Eight

Premiere 21. juni 2018

For at være helt ærlig, så elsker jeg et godt heist. Oceans-filmene har siden seriens begyndelse for 17 år siden haft et særligt, herligt greb om kupfilmen, og løftet genren på sin helt egen måde. Jazzet, sexet og skægt. 

Denne film kan snildt stå alene, men man mærker straks slægtskabet. Bogstaveligt talt. Debbie Ocean (Sandra Bullock) er ikke sin brors søster for ingenting. Netop løsladt fra fængslet går hun straks igang med at forberede kuppet over alle kup. Hun samler et hold af rå og dygtige kvinder om sig for at orkestrere et stort juveltyveri under The Met Gala.

Allerede i første scene kommer den første reference til 'Ocean’s 11', og selvom den får følgeskab af flere kærkomne godbidder, så er filmen ikke en nostalgisk øvelse, men en fuldvoksen og finurlig frækkert. Selvbevidst, kæk og underspillet. Med tilpas mange snappy comebacks og små vrid i historien, der underholder, mens løjerne udfolder sig. 

De medvirkende virker til at have haft en fest undervejs, og har en timing med hinanden og en tilbagelænethed, der ikke kan andet end at fornøje selv de mest skeptiske. George Clooney og Steven Soderbergh har produceret, og man mærker håndelaget, også fra den dygtige, danske filmfotograf Eigil Bryld.

Rollerne er ikke de tungeste, men meget fint forløst. Kvinderne har haft mere at arbejde med end d'herrer havde. Særligt den rå og rockede Lou (Cate Blanchett) og den forkælede filmstjerne Daphne Kluger (Anne Hathaway) er skønne. Og kvinderne arbejder rent faktisk for at komme tæt på millionerne. De ved nemlig, at det ikke er nok med sprængstoffer og smarte bemærkninger for at klare dette kup.

Det kræver mindst en kjoleskaber (Helena Bonham-Carter), en hacker (Rihanna), en hæler (Sarah Paulson), en lommetyv (Awkwafina), en juveler, et kriminelt geni og en masse held. Og humor og elegance. Det har damerne til overflod. Hold på hat og diamanthalsbånd! 'Ocean's 8' løber af med dig, hvis du ikke passer på.

Mest læste

seneste
film

Meter i sekundet
4.02

Hella Joof
The Banshees of Inisherin
4.02

Martin McDonagh
Babylon
3

Damien Chazelle
Kagefabrikken
3

Christian Lollike
Decision to Leave
5.04

Park Chan-wook
I Wanna Dance with Somebody
4.02

Kasi Lemmons

seneste
scene

Farlige forbindelser
4.02

Skuespilhuset
La Traviata-O
4.02

Operaen
I am Gold
5.04

Betty Nansen Teatret
West Side Story
4.02

Operaen
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling