pixel

Christian Fuhlendorff – Går over i historien I

  • Folketeatret
  • premiere 1. marts 2018
  • 4.02

Fakta

COMEDY SHOW

1. – 10. marts 2018

Folketeatret, derefter Danmarksturne

Da Christian Fuhlendorff skulle svare på sin 7-årige datter Mikalas store spørgsmål om livet, universet og verdenshistorien, indså han at han ikke altid var lige så rap i replikken, som vi kender ham. Den 35-årige komiker tilbragte flere folkeskoleår på specialskole, da skolepsykologerne i 90'erne begyndte at kaste om sig med diagnoser til især drenge, der havde svært ved at sidde stille. 

Så for at svare kvalificeret på datterens spørgsmål, måtte han tilbage til bøgerne og forskellige afkroge af internettet, og den nyfundne viden inspirerede ham til det aktuelle show ’Går over i historien’. Verdenshistorien er dog for lang til et enkelt show, så mens første del kan opleves Danmark rundt de kommende måneder, bliver Fuhlendorffs oplægsrække om civilisationernes storhedstid og fald opført til efteråret.

På scenen fremstår han som en autoritær professor, foran et gyldent solsystem, en stor DNA-streng og palæolitiske hulemalerier. Han opridser verdenshistorien: Fra jordens opståen 4,5 milliarder år siden, de første livsformer, dinosaurerne og endeligt menneskene; og hvordan disse udvandrede fra Afrika og befolkede hele planeten. Det er dog langt fra et historisk oplæg med kildehenvisningerne i orden, men et cirka halvanden times comedy show, der med universets opståen og udvikling kaster en perlerække af jokes om sig, på måden hvor intet er politisk korrekt eller helligt.

Når Pluto nævnes som dværgplanet kommer dværgvittighederne, homo erectus og homo sapiens afføder de oplagte homo-jokes, og kønsforskellene i tidlige jægersamlersamfund fører til den uendelige problematik om kvinder og parallelparkering. Det giver flashbacks til dengang i folkeskolen, hvor en eller anden på bagerste række ihærdigt forsøgte at distrahere læreren i biologi, naturteknik eller et andet fag om verden omkring os. Christian Fuhlendorff har dog sine referencer i orden og er med skarp og stor tunge ikke bange for at udstille sig selv og forholdet til den otte år ældre kone Karina. Aldersforskellen understreges gang på gang.

Der er mange fine betragtninger i ’Går over i historien’, og selvom showet ikke kommer til at hjælpe mig til at score gule oste i Trivial Pursuit, forlod jeg Folketeatret med nye perspektiver og et smil på læben. Jeg vil se frem til opfølgeren i efteråret, men håbe at denne kommer til at handle lidt mere om kongerækken og monumental arkitektur end det at prutte rigtigt meget i et charterfly på vej til Thailand.

Mest læste

kommentarer

seneste
scene

Frk.Julie
4.02

Bellevue Teatret
American Idiot-ØG
5.04

Østre Gasværk
7Senses
5.04

Glassalen
Re(w)rite
3

Cantabile 2
Sommer i Tyrol
3

Folketeatret
Waitress
3

Det Ny Teater

seneste
film

De Gaulle
5.04

Gabriel Le Bomin
Hvor kragerne vender
3

Lisa Jespersen
Black Widow
4.02

Cate Shortland
Den gode spion
4.02

Dominic Cooke
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling