pixel

Frances Ha

  • Noah Baumbach
  • 5.04

Fakta

KOMEDIE
Premiere 31. oktober

Indie-instruktøren Noah Baumbach har skudt sin nyeste film i klædeligt sort/hvid, men beretningen om Frances Ha er helt afgjort ikke portrætteret i så enkle farver.

Frances (Greta Gerwig) og Sophie (Mickey Sumner) har kendt hinanden altid. Deres venskab bliver os bekendt via underfundig dialog og velkomponerede billeder, som Baumbach har for vane at levere dem. Som i hovedværkerne ’The Squid and the Whale’ og ’Margot at the Wedding’ går Baumbach tæt på og understreger med sjælden humoristisk finesse intimitet og opbrud imellem mennesker.

Francis er undateable, et udtryk vennen Benji (Michael Zegen) har opfundet. Hun flintrer rundt i grænselandet mellem udøvende kunstner og forvirret teenager sidst i 20erne - en ganske aktuel diagnose, som også er stillet andre karakterer i Hollywood.

Frances kunne til forveksling minde om hipster-dronningen Hannah Horvath i tv-serien ’Girls’. En ung kvinde, som forsøger at stå på egne ben i storbyen – med drømmen om det eftertragtede bohemeliv, en tilværelse som oftest inviterer til hendes forældres forsørgelse. En ung kvinde med ihærdig trang til at kaste sig hovedkulds ud i hvad livet har at tilbyde på sin egen utrøstelige, charmerende facon.

Ikke nok med at Frances og Hannah fører samme livsstil, så har de også samme smag i mænd - Adam Driver spiller både Hannahs kærlighedsaffære og Frances’ håbløse date og senere roomie.

Baumbach har med stor omhu afbilledet den rodløshed, som ikke blot hjemsøger livet i teenagealderen, men i høj grad bliver udtalt langt op i voksentilværelsen. ’Frances Ha’ er et tværsnit af moderne ungdomskultur; de tårnhøje forventninger og utallige muligheder, der ligger for fødderne af vestlige unge mennesker i dag, og ønsket om at lykkes indenfor lige netop det man brænder for.

Med respekt for den rørende, menneskelige usikkerhed og med et fabelagtigt humoristisk favntag når Baumbach nye højder med denne utraditionelle kærlighedskomedie.

seneste
film

Challengers
4.02

Luca Guadagnino
Civil War
4.02

Alex Garland
Hammarskjöld
4.02

Per Fly
Abigail
4.02

Matt Bettinell-Olpin, Tyler Gillett
Back to Black
3

Sam Taylor-Johnson
Birthday Girl
4.02

Michael Noer

seneste
scene

The World of John Neumeier
6

Tivolis Koncertsal
Chicago
5.04

Aarhus Teater
Don Juans Inferno
4.02

Det Kongelige Teater
Under dybet
4.02

Operaen
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling