pixel

Hjertelandet

  • Janus Metz, Sine Plambech
  • premiere 20. september 2018
  • 5.04

Fakta

DOKUMENTAR

Premiere 20. september 2018

Fordomme er der nok af, når det kommer til danske mænd, der finder sig en thailandsk kone.  Og her er filmen, der bekræfter dem. For jo, det er voldsom fattigdom og manglende fremtidsmuligheder i Thailand, der driver kvinderne til at forlade familie – og ofte små børn – for at finde en mand i Vesteuropa. Og på samme måde er det ensomhed (og hyppigt manglende held med danske kvinder), som får de danske mænd til at søge kærligheden med en thailandsk kvinde. 

Men en af de ting, der gør dokumentaren ’Hjertelandet’ til noget helt særligt er, at vi her følger fire dansk-thailandske pars op- og nedture over lang tid – mere end 10 år – i to meget forskellige kulturer. Så jo, det er en noget anderledes kærlighedshistorie end den happy-ever-after eventyrslutning, de fleste håber på i deres liv, når de bliver gift. 

Sommai var den første thaikvinde, der kom til Thy for at være sammen med Niels, som hun lærte at kende, da hun var prostitueret i Pattaya. Siden har hun hjulpet flere nære familiemedlemmer (og kvinder fra samme landsby) til Danmark, hvor hun har formidlet kontakten til enlige danske mænd i lokalsamfundet. Faktisk er vi vidner til det allerførste møde mellem niecen Kae og Kjeld, som Kae er fast besluttet på at få en fremtid med, så hun kan forsørge familien hjemme i landsbyen. 

Det er bestemt ikke let at se de voldsomme valg kvinderne står over for. Og specielt når de berører deres efterladte børn er det meget hjerteskærende at være vidne til. Men omvendt medfører deres livsvalg også en økonomisk tryghed for dem og familierne i den lille, fattige landsby. Sommais imponerende hus i landsbyen er det håndgribelige bevis på, hvor godt det er gået hende, og når hun og Niels er der på ferie bliver hun jævnligt opsøgt af kvinder, der vil have hjælp til at komme til Danmark og få kontakt til en dansk mand. 

Parrene, der bliver skildret, har tydeligvis haft stor tillid til filmskaberne, Janus Metz, instruktøren bag ’Armadillo’ (2010) og ’Borg’ (2017), og antropologen Sine Plambech. En tillid, opbygget gennem de over 10 år, de har fulgt parrene og fanget afgørende øjeblikke, som har udviklet sig fra de to prisbelønnede film ’Fra Thailand til Thy’ (2007) og ’Fra Thy til Thailand’ (2008) til denne film. ’Hjertelandet’ er virkelig en fremragende, gribende film, som man absolut ikke bør snyde sig selv for. 

Mest læste

kommentarer

seneste
film

QT8: The First Eight
3

Tara Wood
The Peanut Butter Falcon
4.02

Tyler Nilson, Michael Schwartz
Kød & blod
4.02

Jeanette Nordahl
Krudttønden
4.02

Ole Christian Madsen
The Gentlemen
4.02

Guy Ritchie

seneste
scene