pixel

The Menu

  • Mark Mylod
  • premiere 19. november 2022
  • 3

The Menu

Fakta

THRILLER

Premiere 17. november 2022

"Mundfølelse," siger de. Man skal ikke kun spise maden. Madsnobberi er det største tema på menuen her, hvor mad ikke bare er mad. Det er en totaloplevelse overstrøet med superlativer - og bliver her endnu mere grotesk end man kan forestille sig.

Tolv gæster har fået de eksklusive pladser på Hawthorne, en øbaseret restaurant med residerende Chef Slowik (Ralph Fiennes) som aftenens storyteller. Hele aftenen er kreativt krydret med overraskelser og planlagt til sidste detalje, så da en uventet gæst viser mindre benovelse, løber agendaen løbsk før alle retter er serveret.

Outsideren er Margot (Anya Taylor-Joy), der er med på afbud, sammen med knøsen Tyler (Nicholas Hoult), der æder alt hvad Slowik siger, serverer og dikterer. Et ældre ægtepar (Reed Birney, Judith Light) nykker sig igennem deres 12.visit, imens madanmelderen (Janet McTeer) smager på ordene ligesåmeget som maden; modsat den selvfede skuespiller (John Leguizamo), der snart skal lave et madprogram; og de tre oversmarte firmafyre bliver irettesat af husets manager (Hong Chau).

Det burde være nemt at lave satire over det snobberi, der findes i den overdefinerede fine madkultur, der især de sidste 10 år har udviklet sig på alle kontinenter. Madoplevelser, hvor innovativt er vigtigere end smagfuldt, og historierne bag skaber stor hype. Men selvom ’The Menu’ starter sofistikeret, veloplagt og med satirisk bid, så er der snart mere blålys og semi-trivielle karakterer, når det hele snapper over i grotesk drama og ender i ren horror.

Af respekt for hele madsnobberiet - satire-satire - skal der ikke afsløres mere her. Men dette er helt sikkert den gourmet-totaloplevelse de fleste gerne vil undvære. Og den kunne bestemt være mere raffineret og gennemtænkt, så ingen Michelin-stjerner denne gang. Og der bliver nok ikke en ny chance!

Mest læste

seneste
film

Meter i sekundet
4.02

Hella Joof
The Banshees of Inisherin
4.02

Martin McDonagh
Babylon
3

Damien Chazelle
Kagefabrikken
3

Christian Lollike
Decision to Leave
5.04

Park Chan-wook
I Wanna Dance with Somebody
4.02

Kasi Lemmons

seneste
scene

Farlige forbindelser
4.02

Skuespilhuset
La Traviata-O
4.02

Operaen
I am Gold
5.04

Betty Nansen Teatret
West Side Story
4.02

Operaen
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling