pixel

Mere kontor på Kalvebod Brygge

Er det bedst bare at gå linen ud?

Kalvebod Brygge Kontorhus

Fakta

HM2

Nyt kontorhus ved Kalvebod Brygge tegnet af Dissing + Weitling for den norsk ejede bygherre Hafonn

Postadresse på Mitchellsgade, der er en sidegade til Kalvebod Brygge

Forventet opført i 2018

I alt 31.000 m2 + parkeringskælder

Tidligere var på grunden planlagt et andet kontorbyggeri under navnet Smaragden, men projektet kuldsejlede i 2010

Ved samme lejlighed blev dette projekt af Dissing + Weitling bragt i spil i stedet

Kalvebod Brygge har levet et udskældt liv lige siden en stribe nye kontorbygninger med vandudsigt blev opført i 1990'erne.

"Sikke noget lort," sagde tøjmanden Mads Nørgaard til Magasinet KBH tilbage i 2006 og opfordrede til diskussion om, hvilken bygning vi først skulle rive ned.

Sidste år sagde Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell, at "det bedste sted at sidde ved Kalvebod Brygge er inde i Ingeniørernes Hus, for det er det eneste sted, man ikke kan se Ingeniørernes Hus".

Og ikke nok med at arkitekturen mildest talt ikke er faldet i de fleste københavneres smag.

Da langt flertallet af bygningerne udelukkende huser kontorer, er der heller ikke meget københavnerliv at komme efter på havnepromenaden foran bygningerne.

Et par joggere og en Christianiacykel på vej fra Indre By mod Fisketorvet er den normale menneskemængde på dette stykke af København — et stykke der ellers har en af byens flotteste udsigter ud over havneløbet.

En halv million i husleje
Så måske er det en naturlig konsekvens at gå linen helt ud og gøre hele Kalvebod Brygge til et kontor- og hotelområde.

I hvert fald er endnu et kontorbyggeri på vej — HM2, planlagt færdigt i 2018.

Der er ved at være fyldt op ved vandet, så det nye byggeri bliver opført i 2. række. De fremtidige kontorarbejdere i huset tegnet af Dissing + Weitling vil skulle forcere den trafiktunge ringvej 2 for at hoppe en tur i havnen.

Hvem der fremover vil få domicil i HM2 få meter fra vandet er endnu ikke afklaret. Kontorbyggeriet i 7 etager, der ville kune huse cirka 600 2-værelses lejligheder i standardstørrelse, er for nylig blevet annonceret til leje.

Så selv om der er tre år til indflytning, kan du allerede nu reservere et nyt kontor.

Mindste lejemål er dog på 2.500 m2 med en husleje på en lille halv million om måneden. Plus varme, vel at mærke.

Men så er man også i den arkitektonisk lidt mere interessante del af Kalvebod Brygge. Byggeriet er nabo til Nykredits Krystallen og SEB Banks hovedkvarter på hjørnet af Bernstorffsgade og Kalvebod Brygge.

 

 

 

 

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens rum