pixel

No Hard Feelings

  • Gene Stupnitsky
  • premiere 22. juni 2023
  • 3

No Hard Feelings

Fakta

KOMEDIE

Premiere 22.juni 2023

Ungdomskomedie med et vældigt spøjst setup, som giver titlen en noget anden mening end den oprindeligt pæne forsoning. Men selvom der lægges op til sexkomedie, er der masser af undskyldninger for ikke at have sex.

Kvinden, der undrer sig over de unges manglende lyst, er 32-årige Maddie (Jennifer Lawrence). Hun er selv single og sexlysten. Det bevidner den italienske stud i døråbningen, den forsmåede fyr der konfiskerer hendes bil, og diverse flirter i bylivet. Men den smågenerte 19-årige jomfru Percy (Andrew Barth Feldman) er ikke nem at forføre, han vil have følelserne først.

Det lyder ellers som en nem opgave, da Percys forældre (Matthew Broderick, Laura Benanti) lover en Buick til den kvinde, der kan få sønnen ud af sin skal, altså date ham - "date really hard" som de siger. Og Maddie har brug for en hurtig løsning, så hun kan tjene Uber-penge og betale skatter på sit barndomshjem, inden det også beslaglægges.

Jennifer Lawrence er som altid fuld af charme og enestående nærvær, og hendes naturlige bramfrihed passer perfekt ind i den spøjse og ofte kiksede humor. Desværre fylder pinligheder og klicheer mere end de rigtig gode grin og overraskelser. Strandnøgenseancen kan noget, de to ’Maneater’-scener ligeså, og plat eller ej så er den sidste fingerfælde en kvik griner. 

Det føles som et særligt amerikansk fænomen at man skaffer sin søn det første knald, og her dækkes det så ind under ekstremt kontrollerende curling-forældre - på amerikansk: helicopter parents - og den klassiske romantiske tese om at forelske sig i købekvinden. Problematisk er det også at Maddies påtrængende seksualitet gør at hendes forførelse af Percy nærmer sig overgreb - og tænk hvis kønnene var ombyttet? - men hun er jo også en maneater, og "if you’re in it for love, you ain’t gonna get too far." 

’No Hard Feelings’ er en komedie og virker derfor mere pjattet end provokerende, som setuppet egentlig er. Og når romantikken fylder så meget, bliver også powerkvinden udvandet, først i unåde og siden emotionelt. Men ingen nag og masser af bløde følelser gør at udviklingen rammer Maddie mere end Percy, og deres meninger og mål nærmer sig hinandens. Med eller uden sex.

Mest læste

seneste
film

Challengers
4.02

Luca Guadagnino
Civil War
4.02

Alex Garland
Hammarskjöld
4.02

Per Fly
Abigail
4.02

Matt Bettinell-Olpin, Tyler Gillett
Back to Black
3

Sam Taylor-Johnson
Birthday Girl
4.02

Michael Noer

seneste
scene

Chicago
5.04

Aarhus Teater
Don Juans Inferno
4.02

Det Kongelige Teater
Under dybet
4.02

Operaen
Stolthed og fordom
5.04

Betty Nansen Teatret
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling