Omsorg

  • Teater Får302
  • premiere 24. august 2017
  • 4.02

Fakta

PERFORMANCE

24. august – 16. september 2017

Får302, co-produktion med Institutet

Det her er sådan en forestilling, man aldrig helt får hold på. Man ved ikke præcist hvornår den starter og slutter, og hvorfor den starter og slutter lige der. Det er en lige ud sagt virkelig underlig forestilling, men det allermest underlige er, at den alligevel er så god. 

Teater Får302 har slået sig sammen med svenske Institutet, som de også arbejdede sammen med omkring successen ’Sne, blomster, fjer og fisk’. Og ligesom i forgængeren er svenske komponist Andreas Cajtars lydunivers en bærende del af udtrykket. Dystert, fortryllet, komisk og twistet. 

’Omsorg’ er mere en perfomance end det er en forestilling, og det er fysisk teater mere end dramatisk fortælling. Små scener med hvert sit indhold følger efter hinanden og kædes på elegant vis sammen af dans, lyd og far out tematiske overlap. Som når en lille monolog om fåreflokke smitter af på resten af perfomancen, der herefter udføres i synlig flokmentalitet. 

Temaerne er mange og vedkommende, og man kan tænke videre over emner som fællesskab, skrøbelighed og – måske – omsorg. Hverken titel eller beskrivelse er her noget, man skal hænge sig for meget i. Man forventer noget helt andet af sin aften i teatret, når man læser om forestillingen, og det er lidt irriterende, at beskrivelsen ikke forløses. Men den alvorlige skuffelse udebliver, fordi det, man får i stedet, er så godt, bare på en anden måde. 

Man kan også helt slå hjernen fra og bare nyde alle de små momenter. Den hobbit-agtige bakke af kunstigt græs, som fylder hele den lillebitte scene, Peder Holm Johansen, der stiger splitterragende nøgen op af gulvet, Charlotte Munksgaard, der på uduelig vis åbner en sodavandsflaske med en smørekniv og de glinsende nytårshatte, der pludselig udgør Alperne.

Eller man kan tage oplevelsen alene for formen; for musikken, kropsligheden og billederne. Det hele er udført med overskud og præcision. Her er måske et af de bedste eksempler i det nuværende københavnske teaterlandskab på, hvordan absurditet puttes på scene uden at blive krukket, fjernt eller kedeligt. 

Gå ind og drøm i de gavmilde rammer, tag fantasien med og forbered dig selv på lidt blid mental disruption. Hver eneste gæst til ’Omsorg’ vil få deres egen oplevelse, så regn ikke med at denne beskrivelse vil passe på din. Tak til Får302 og Institutet for at indbyde til en teateroplevelse, der hverken kan puttes i boks eller kasse. 

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

seneste
scene

3
Operaen
5.04
Fredericia Teater
4.02
Teater Republique
4.02
Det Ny Teater
3
Wallmans

seneste
film

4.02
Isabella Eklöf
5.04
Janus Metz, Sine Plambech
5.04
Kevin Macdonald
close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.