pixel

Spectre

  • Sam Mendes
  • 4.02

Fakta

ACTION
Premiere 30. oktober

Hvis 'Spectre' virkelig er Daniel Craigs sidste runde som Agent 007, bliver han den første i tjenesten, der slutter på toppen. For Bond 24 er på mange måder en udkrystallisering af Craigs inkarnation, der over det sidste årti har fået verden til at tage James Bond alvorligt igen.

Det vil sige mørk, heftig og stilfuld. Få gadgets, rå muskelkraft. Ofte munter, aldrig fjollet. Håndhævende traditionen, men kun loyal overfor sine tre direkte forgængere og ikke bange for at pille lidt ved mytologien.

Det vil dog så også sige unødvendig langtrukken for et skrabet plot. Proppet med referencer, så det begynder at ligne mangel på egne idéer. Og når røgen er lettet, ikke nær så dyb, udspekuleret og fornyende, som postuleret. Hvis Daniel Craig virkelig er færdig som James Bond, efterlader han franchisen stirred, not shaken til den næste.

Heldigvis er Christoph Waltz nøjagtig så oplagt som Bond-skurk, som han har set ud, siden Tarantino tryllede ham og hans perfekt underspillede sadisme frem. Og Monica Bellucci nøjagtig så oplagt som Bond-dame, som hun bare altid har set ud.

Selvfølgelig tør producenterne ikke den jævnaldrende romance i længden og får skubbet en langt yngre model ind foran. Tilmed én af dem, der skal få Bond til at tage hele sin livsførelse op til overvejelse. Den er lidt svært at købe, for Léa Seydoux er desværre ingen Diana Rigg eller Eva Green.

Og hvem har fundet på, at James Bond jo i virkeligheden bare er en flink fyr? Hands up, os der foretrækker verdens bedste agent som verdens største kyniker.

Mest læste

kommentarer

seneste
film

Aretha Franklin-Amazing Grace
5.04

Sydney Pollack, Alan Elliott
Parasite
5.04

Bong Joon Ho
Psykosia
3

Marie Grathø
Marriage Story
5.04

Noah Baumbach
I morgen danser vi
5.04

Levan Akin
Disco
4.02

CPH PIX WEEKEND

seneste
scene

Rune Klan-Håbefuld
4.02

Det Kongelige Teater
Jeg løber
5.04

Skuespilhuset