pixel

Spectre

  • Sam Mendes
  • 4.02

Fakta

ACTION
Premiere 30. oktober

Hvis 'Spectre' virkelig er Daniel Craigs sidste runde som Agent 007, bliver han den første i tjenesten, der slutter på toppen. For Bond 24 er på mange måder en udkrystallisering af Craigs inkarnation, der over det sidste årti har fået verden til at tage James Bond alvorligt igen.

Det vil sige mørk, heftig og stilfuld. Få gadgets, rå muskelkraft. Ofte munter, aldrig fjollet. Håndhævende traditionen, men kun loyal overfor sine tre direkte forgængere og ikke bange for at pille lidt ved mytologien.

Det vil dog så også sige unødvendig langtrukken for et skrabet plot. Proppet med referencer, så det begynder at ligne mangel på egne idéer. Og når røgen er lettet, ikke nær så dyb, udspekuleret og fornyende, som postuleret. Hvis Daniel Craig virkelig er færdig som James Bond, efterlader han franchisen stirred, not shaken til den næste.

Heldigvis er Christoph Waltz nøjagtig så oplagt som Bond-skurk, som han har set ud, siden Tarantino tryllede ham og hans perfekt underspillede sadisme frem. Og Monica Bellucci nøjagtig så oplagt som Bond-dame, som hun bare altid har set ud.

Selvfølgelig tør producenterne ikke den jævnaldrende romance i længden og får skubbet en langt yngre model ind foran. Tilmed én af dem, der skal få Bond til at tage hele sin livsførelse op til overvejelse. Den er lidt svært at købe, for Léa Seydoux er desværre ingen Diana Rigg eller Eva Green.

Og hvem har fundet på, at James Bond jo i virkeligheden bare er en flink fyr? Hands up, os der foretrækker verdens bedste agent som verdens største kyniker.

seneste
film

Challengers
4.02

Luca Guadagnino
Civil War
4.02

Alex Garland
Hammarskjöld
4.02

Per Fly
Abigail
4.02

Matt Bettinell-Olpin, Tyler Gillett
Back to Black
3

Sam Taylor-Johnson
Birthday Girl
4.02

Michael Noer

seneste
scene

The World of John Neumeier
6

Tivolis Koncertsal
Chicago
5.04

Aarhus Teater
Don Juans Inferno
4.02

Det Kongelige Teater
Under dybet
4.02

Operaen
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling