pixel

7Senses

  • Glassalen
  • premiere 24. juni 2021
  • 5.04

7Senses

Fakta

MODERNE DANS/FLAMENCO

Glassalen, Tivoli

24. - 27. juni 2021

Det flotteste, mest intense og passionerede dans! Sådan føles det hver gang med Selene Muñoz, der konstant fornøjer med den smukkeste flamenco og fornyer med forrygende crossovers.

Hun har eminent fornemmelse for detaljer, der optimerer dansen og fortællingen. Alt det man ser, hører, føler, dufter, smager med mere – derfor er titlen på dette show perfekt – for når Selene er på scenen er det altid med sanser for fuld power. Så udover de velkendte fem er her tilsat to vigtige sanser for dansere: balancesans og kropssans. 

Ballet er noget af det fineste dansekunst, og mange forbinder det med en vis arrogance og afmålt passion. Det laver ’7Senses’ naturligvis om på, når de moderne trin og flamencoen mikses med balletspringene og de suggestive armbevægelser går i spil med Selenes exceptionelle udtryk. 

Ask La Cour repræsenterer den kølige (skandinaviske) mandetype og den stringente dansestil fra New York City Ballet, hvor han har været en del af ensemblet i næsten 20 år. Hans flow er lidt mindre flydende end de to andre, men forskelligheden fryder igen i denne ménage à trois.

Forrygende forførende og fræk er Sebastian Haynes, solist hos Den Kongelige Ballet, men det er tydeligt at han har god erfaring med det nyskabende som han var en del af hos Nederlands Dans Theater i nogle år. Han har det eneste soloshow, åbningsnummeret med balance. En helt enestående elegant og stærk mestring af kropskontrol, så hver en muskel, knogle, sene synes i balance. 

Og særdeles smuk sammen med Selene i rød kjole med det signifikante mega-slæb, i fuld flor af roser, som han forføres af og snart vikler sig ind i – sådan danser man lugtesans! Og fuldbyrder lidenskaben med en vildt flot vifte-session, i samspil med percussionist Mathias Friis-Hansen. Nerve, energi og passion i mest unik crossover. Måske showets bedste.

Men der er så meget godt og lækkert her. Drevet af et fantastisk samspil, kreativ fusion og performance-glæde. Musikken er komponeret af Friis-Hansen, kontrabassist Jesper Thorn og Karen Duelund Guastavino, der leverer den skønneste vokal, samt saxofon og autoharpe. 

Mademoiselle Karen stjæler næsten showet, når det gælder smagssansen. For selvom danserne gør sig til med tylsskørtet, pastelramt 50’er-kjole, charmeklude og vaskebræt, så går den franske pastiche ’Crème Brûlée’ rent ind med humor og overdrev på fraiche-vanilje-caramel. 

Humoren er også i godt gear med følesansen, hvor tre oversize frynsehatte a la lampeskærme udgør en flimrende spøjs del af dansen, imens de to herrer kurtiserer flamencodonnaen. Synssansen er mere klassisk – også i musik, Thorns fortolkning af Bachs ’Chaconne’ – hvor Selene sættes på en piedestal, men vælter ned, af sig selv og i mandens magt, for de kæmper stadig om at være i front på scenen. 

Kropssansen er den mest vovede, hvor Sebastian og Ask både flirter og dyster. Den vilde frie mand og den lidt køligere alfahan i clinch – med habitjakkerne svingende rundt, så dobbelttydigt. Og det hele afsluttes via høresansens på dejlig spansk maner: druksang lige varmblodigt og desperat, retrostemning fra spilledåse og radio, samt hele ensemblet i skøn samhørighed. 

Et aldeles forrygende show, som Selene & co. har forberedt og perfektioneret længe, og forventningerne indfries til max! Selvom Selene er stjernen, man ikke kan få nok af, så er hun altid entusiastisk og nyskabende med nye fusioner, og villig til at dele spotlyset med alle i ensemblet. Det er performance-glæde fuldt ud, og den stemning fylder alt og alle med ’7Senses.'

Mest læste

seneste
scene

The World of John Neumeier
6

Tivolis Koncertsal
Chicago
5.04

Aarhus Teater
Don Juans Inferno
4.02

Det Kongelige Teater
Under dybet
4.02

Operaen
Stolthed og fordom
5.04

Betty Nansen Teatret
Saul
5.04

Operaen

seneste
film

Challengers
4.02

Luca Guadagnino
Civil War
4.02

Alex Garland
Hammarskjöld
4.02

Per Fly
Abigail
4.02

Matt Bettinell-Olpin, Tyler Gillett
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling