pixel

Afbrudt boligbyggeri sættes (nok) i gang igen

Byggeri, som skal erstatte nedrevet tankstation på Tagensvej, lader vente på sig. Er det helt opgivet? spørger en læser.

Tagensvej 40

Lige rundt om hjørnet, der hvor Jagtvej krydser Tagensvej, lå der i årevis en lille ubemandet tankstation og bilvask. 

Tilbage i 00’erne blev den drevet af Shell, senere blev den overtaget af Ingo, og som årene gik, blev murværket mere og mere overmalet med grafitti og asfalten mere og mere sprukken.

Derfor var der næppe mange, der begræd tabet, da supermarkedskæden Lidl i 2018 overtog grunden på Tagensvej 40 med en intention om at rive tankstationen ned.

Til gengæld opstod der kontrovers om udseendet af det boligbyggeri med et supermarked i stueetagen, som Lidl havde tænkt sig at opføre i stedet. I den offentlige høring blev byggeriet blandt andet betegnet som “grimt” og “visionsløst” af lokale nørrebroere.

Ikke desto mindre fik Lidl tilladelse til at rive tankstationen ned i sensommeren 2021, og året efter blev lokalplanen for byggeriet godkendt af politikerne på Københavns Rådhus.

Opstart senere på året

I dag, knap to år senere, er tankstationen fjernet, og et stort hul i jorden vidner om oprensning af forurenet jord og forberedelse af byggeriet.

Selve bygningen lader imidlertid vente på sig. Og det har fået en læser af Magasinet KBH til at undre sig: “Er det helt opgivet?”

Det korte svar er nej, og meget mere information har det ikke været muligt at få ud af Lidl Danmark, der i en kortfattet mail til Magasinet KBH skriver følgende: 

“Vi forventer at kunne komme videre med byggeriet i Q3 eller Q4 i år”. 

Altså i tredje eller fjerde kvartal.

Seks etager med butik og boliger

Når byggeriet en dag står færdigt, vil det lukke hullet i den U-formede boligkarré — der blandt andet rummer kollegiet Kollegiegården med det karakteristiske gavlmaleri “Pilen” — og danne en indre gård, som er afskærmet fra trafikken på Tagensvej.

Selve bygningen er tegnet af Arkitema og bliver seks etager høj med boliger på de øverste fem etager og supermarked samt eventuelle fællesfaciliteter i stueetagen.

Under bygningen skal der etableres en parkeringskælder, og oppe på toppen får beboerne en fælles tagterasse. 

Den planlagte Lidl-butik i stueetagen vil føje sig til den uoverskueligt lange liste over butikker, som den tyske dagligvaregiganten driver over hele Europa. Kæden omfatter p.t. omkring 12.000 butikker, heraf lidt godt 140 i Danmark.

Har du et spørgsmål eller et tip til en historie? Skriv til tip@magasinetkbh.dk 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

Nanna
Endnu en steril og kedelig betonkasse - Lynne man ikke give noget mete plads til fortovet og en mere interessant facade?!!

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling