Fælles blomsterhav på Vestamager

København har midlertidigt fået en kæmpe mark med vilde blomster – og du kan bare plukke løs.

byskoven kalvebod

Røde, blå, hvide, lilla, gule og orange strækker de sig i tusindvis, de vilde markblomster, hen over den grønne grund ud til Kalvebodernes blå flade. Et frodigt og farvestrålende syn her langs med Amagermotorvejen på det allersidste stykke København, lige inden bilerne svinger over vandet til Avedøre Holme.

Kort
Byskoven

Valmuerne, morgenfruerne og kornblomsterne på marken på Vestamager er sået af kommunen og står netop nu i fuld flor, lige til at plukke med hjem – hvilket alle er mere end velkommen til at gøre. Der er sågar præpareret små stier gennem floraen, så du bedre kan komme rundt og udvælge de helt rigtige elementer til din vilde buket.  

Blomsterhavet ved det nedlagte jorddepot for enden af Selinevej er dog ikke kun kommet til for at forsyne københavnernes vaser. Den egentlige mission foregår under overfladen, hvor blomsterrødderne klargør jorden til de første 25.000 nye træer, der skal plantes i området.

Hele den 14 hektar store grund er nemlig udset til hovedstadens kommende byskov, der bliver indlemmet i Naturpark Amager – fællesbetegnelse for de 3.500 ha sammenhængende landskab udgjort af Amager Fælled, Kalvebod Fælled, Kongelunden og Dragør Sydstrand.

Fem skove i skoven

Byskoven skal være et sted med (nogenlunde) vild natur og mulighed for at plukke bær, nødder og frugter. Og det er første etape på de 5,5 sydligste hektar, svarende til omkring 10 fodboldbaner, der er skudt igang med den midlertidige blomstermark.

Her bliver til foråret plantet tre af byskovens fem underområder: Copenhagen Food Forest, med blandt andet æbler, mirabeller, hyld og solbær; Lavskoven, med mindre træer som skovæble og hassel; samt Den Åbne Skov med arter som fyr og kirsebær.

Når der også er fundet kommunale budgetkroner til anden etape, følger længe mod nord Bytræsskoven, med træarter kendt fra bymiljøet i København som røn, platan og pil; og Egeblandskoven, med blandt andet ribs, avnbøg, kvalkved og eg.

Du finder frem til blomsterhavet med både bil og cykel via Selinevej – men Magasinet KBH kan varmt anbefale at tage den tohjulede gennem Kalvebod Fælled ad Fasanskovvej.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • København
Magasinet KBH tester naturen på byens nyåbnede storbysavanne i metroafstand.
  • Byens Liv
  • Indre By
Seks små stenrev i vandet ud for Skuespilhuset skal give større biodiversitet og flere oplevelser i inderhavnen.

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.
tegnestuevision
København
Stormflodssikring, infrastruktur og byudvikling tænkt sammen til den manglende brik i et sammenbundet København.

seneste
byens liv

close logo

Vi har brug for mindst 1.000 støttemedlemmer

Hjælp os med at nå det magiske tal – fra kun 20,-/md.