pixel

Fælles blomsterhav på Vestamager

København har midlertidigt fået en kæmpe mark med vilde blomster – og du kan bare plukke løs.

byskoven kalvebod

Røde, blå, hvide, lilla, gule og orange strækker de sig i tusindvis, de vilde markblomster, hen over den grønne grund ud til Kalvebodernes blå flade. Et frodigt og farvestrålende syn her langs med Amagermotorvejen på det allersidste stykke København, lige inden bilerne svinger over vandet til Avedøre Holme.

Kort
Byskoven

Valmuerne, morgenfruerne og kornblomsterne på marken på Vestamager er sået af kommunen og står netop nu i fuld flor, lige til at plukke med hjem – hvilket alle er mere end velkommen til at gøre. Der er sågar præpareret små stier gennem floraen, så du bedre kan komme rundt og udvælge de helt rigtige elementer til din vilde buket.  

Blomsterhavet ved det nedlagte jorddepot for enden af Selinevej er dog ikke kun kommet til for at forsyne københavnernes vaser. Den egentlige mission foregår under overfladen, hvor blomsterrødderne klargør jorden til de første 25.000 nye træer, der skal plantes i området.

Hele den 14 hektar store grund er nemlig udset til hovedstadens kommende byskov, der bliver indlemmet i Naturpark Amager – fællesbetegnelse for de 3.500 ha sammenhængende landskab udgjort af Amager Fælled, Kalvebod Fælled, Kongelunden og Dragør Sydstrand.

Fem skove i skoven

Byskoven skal være et sted med (nogenlunde) vild natur og mulighed for at plukke bær, nødder og frugter. Og det er første etape på de 5,5 sydligste hektar, svarende til omkring 10 fodboldbaner, der er skudt igang med den midlertidige blomstermark.

Her bliver til foråret plantet tre af byskovens fem underområder: Copenhagen Food Forest, med blandt andet æbler, mirabeller, hyld og solbær; Lavskoven, med mindre træer som skovæble og hassel; samt Den Åbne Skov med arter som fyr og kirsebær.

Når der også er fundet kommunale budgetkroner til anden etape, følger længe mod nord Bytræsskoven, med træarter kendt fra bymiljøet i København som røn, platan og pil; og Egeblandskoven, med blandt andet ribs, avnbøg, kvalkved og eg.

Du finder frem til blomsterhavet med både bil og cykel via Selinevej – men Magasinet KBH kan varmt anbefale at tage den tohjulede gennem Kalvebod Fælled ad Fasanskovvej.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • København
Magasinet KBH tester naturen på byens nyåbnede storbysavanne i metroafstand.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.

seneste
byens liv