pixel

Delebil opgiver København

kbh magasin

"Hej København!", stod der på siden af de 200 små smartcars, da de for halvandet år siden indtog gaderne. "Farvel København!", siger delebilerne fra Car2go nu og forlader bybilledet igen.

Car2go har ikke fået medlemmer nok til at kunne drive en københavnsk forretning på konceptet, hvor man sætter sig ind i den nærmeste ledige bybil, kører et ærinde og stiller den igen, når som helst og hvor som helst.

Det er slut med de minuttakst-betalte småture i en Car2go efter 15. februar 2016.

Dermed overlades København til de konkurrerende free floating-delebiler DriveNow, der ankom et år senere, men tilsyneladende har fået meget bedre fat i københavnerne. I følge TV2 Lorry nåede Car2go op på godt 8.000 medlemmer, mens DriveNow på sit blot halve år i byen er suset forbi med omkring 25.000 medlemmer.

DriveNow har en flåde på 400 eldrevne BMW'er, der er mere rummelige og dækker lidt mere af byen, end de topersoners og benzinforbrændende Smart Fortwo fra Car2go. I København drives DriveNow i øvrigt af bus- og togselskabet Arriva, så man kan bruge Rejsekortet til at tage en dele-bimmer.

Mest læste

relaterede
artikler

Med 450 elektriske Renault'er på gaden er endnu en bybilsordning kommet til København (øjensynlig altid klar på en frisk parkering).

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling