pixel

Delebil opgiver København

kbh magasin

"Hej København!", stod der på siden af de 200 små smartcars, da de for halvandet år siden indtog gaderne. "Farvel København!", siger delebilerne fra Car2go nu og forlader bybilledet igen.

Car2go har ikke fået medlemmer nok til at kunne drive en københavnsk forretning på konceptet, hvor man sætter sig ind i den nærmeste ledige bybil, kører et ærinde og stiller den igen, når som helst og hvor som helst.

Det er slut med de minuttakst-betalte småture i en Car2go efter 15. februar 2016.

Dermed overlades København til de konkurrerende free floating-delebiler DriveNow, der ankom et år senere, men tilsyneladende har fået meget bedre fat i københavnerne. I følge TV2 Lorry nåede Car2go op på godt 8.000 medlemmer, mens DriveNow på sit blot halve år i byen er suset forbi med omkring 25.000 medlemmer.

DriveNow har en flåde på 400 eldrevne BMW'er, der er mere rummelige og dækker lidt mere af byen, end de topersoners og benzinforbrændende Smart Fortwo fra Car2go. I København drives DriveNow i øvrigt af bus- og togselskabet Arriva, så man kan bruge Rejsekortet til at tage en dele-bimmer.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

Med 450 elektriske Renault'er på gaden er endnu en bybilsordning kommet til København (øjensynlig altid klar på en frisk parkering).

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling