pixel

Den gode spion

  • Dominic Cooke
  • premiere 8. juli 2021
  • 4.02

Den gode spion

Fakta

DRAMA

Originaltitel: The Courier

Premiere 8. juli 2021

Baseret på den sande historie om forretningsmanden Greville Wynne, der som kurer for MI6 og CIA, fik afgørende betydning for at demontere det sovjetiske atomvåbenprogram, er ’Den gode spion’ en træfsikker men også letfordøjelig film.

Det er begyndelsen af 1960'erne og spændingerne mellem USA og Sovjetunionen truer med at eksplodere i en atomkonflikt. Amerikanerne er utålmodige efter at få oplysninger, men de få CIA-agenter, de har i Moskva, har ikke heldet med sig. Håbet blusser dog op fra uventet side, da en oberst i den sovjetiske militære efterretningstjeneste, Oleg Penkovsky (Merab Ninidze), beslutter sig for at vende sig mod sit land for at stoppe en ny krig. 

Bekymrede over at en agent vil være for iøjnefaldende, udtænker CIA-kvinden Emily Donovan (Rachel Brosnahan) og MI6-manden Dickie Franks (Angus Wright) en plan om at bruge en forretningsmand som dække til at smugle hemmelige oplysninger ud af Sovjetunionen. Valget falder på Greville Wynne (Benedict Cumberbatch), der som omrejsende sælger med rejser i Østeuropa har det perfekte cover – og uden helt at forstå hvad det er han giver sig i kast med, accepterer Greville opgaven.

Filmens velmenende budskab om at brede politiske forandringer starter i det små, er fint. Men den egentlig historie handler om det venskab der opstår mellem de to mænd Penkovsky og Greville, når de rutinemæssigt risikerer deres liv for en bedre verden, og her kommer filmen desværre lidt til kort. Et par festlige aftener og de vil pludselig dø for hinanden? Nej vel. Der danses simpelthen for let over det til at gøre det troværdigt – det samme gælder i øvrigt forholdet mellem Greville og hans hustru. 

Filmen vinder terræn med udmærkede præstationer fra både Brosnahan og Ninidze, men det er Benedict Cumberbatch, der gør filmen værd at se. Han formår at vise Greville Wynne som en mand med både humoristisk sans, stædighed og uventet styrke, og transformationen fra uvidende helt almindelig mand til nedtonet antihelt til noget langt mere rystende i sidste del af filmen, er rigtigt godt. 

Mest læste

kommentarer

seneste
film

Når det bliver morgen
3

Naomi Kawase
The French Dispatch
4.02

Wes Anderson
Verdens Smukkeste Dreng
5.04

Kristina Lindström, Kristian Petri
No Time To Die
5.04

Cary Joji Fukunaga
Two of Us
4.02

Filippo Meneghetti
5.04

Charlotte Sieling

seneste
scene

Skyggen i mit øje
5.04

Ole Bornedal
Den Glade Enke
4.02

Operaen
Uendeligt dyb
4.02

Nikolaj Kunsthal
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling