Gigantgynger og retrostemning

Roskilde anno 2010 byder på en god gammeldags næseskylning eller en tur i en infernalsk gynge.

kbh magasin

Fakta

Roskilde Festival 2010
1.-4. juli

Fakta

KBH anbefaler

Prince og Prodigy er selvskrevne. Det bør de her navne også være.

The National (US)

USA’s nye store rockband kommer med det 6-stjernede album High Violet i bagagen. Melankolsk, mørkt og mageløst – også live.

Robyn (S)

Ungdomsstjernen der overlevede Britney Spears-møllen og returnerede som uovertruffen elektropopdronning med street cred og uomtvisteligt talent.

Beach House (US)

Lad dig trække gennem drømmeland af de vuggende, atmosfæriske og inciterende midnatssange fra denne Baltimore-duo. Berusende dejligt!

Wild Beasts (UK)

Et frækt skud fra hoften: disse nordenglændere kan blive en af årets store oplevelser. The Smiths-guitarpop møder arty indie-attitude.

When Saints Go Machine (DK)

Forvent en blanding af dunkle beats og tøjlesløst elektrofyrværkeri når den eminente danske undergrundskvartet indtager scenen.

Hvis ikke det var for den umiskendelige urinlugt og det faktum at man vågner op i en gennemsvedig sovepose, kunne man til tider glemme at Roskilde Festival faktisk ligger på en afsides græsmark.

De senere år har festivalen nemlig skruet gevaldigt op for udviklingen af midlertidige byrum, og i år får arkitekterne endnu mere plads at boltre sig på.

Sammen med Dansk Arkitektur Center kan festivalen i år præsentere Culture Zone som især vil være hjemsted for de eksperimenterende installationer og byrum. Som den 15 x 15 meter store gyngeinstallation der sætter gang i et sandt lyd- og lysinferno i takt med folks gyngeri.

Derudover kan festivalgængerne opleve et fancy siddebjerg som den anerkendte berlinske kunstner- og arkitektgruppe Raumlabor står bag. Og så får publikum også selv lov at lege arkitekter med en installation hvis elementer kan flyttes rundt efter den enkeltes sidde-, skygge- og udsigtsbehov. Jo tak!

culturezone_raumlabor-2.jpg

I loungeområdet, der har udviklet sig til festivalens gastronomiske højborg, vil man i år opleve nordiske vibes i alt fra mad og events til områdets opbygning med lyse materialer og diskrete nordiske farver.

I området hvor den hedengangne Astoria-scene havde hjemme, vil festivalen fejre at det er 40 år siden at der for første gang blev fyret op for musikken på Dyrskuepladsen.

Men glem alt om kedelige plancher og trættende tekster. Du får lov til at mærke de forgangne år på egen krop med næseskylning i hippievognen, kartoffeltryk i trailerparken eller fællessang med DR’s pigekor.

Roskilde 2010

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • København
Den årligt tilbagevendende københavner-bydel Roskilde Festival får giga-trappe som sommerens vartegn.

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Stormflodssikring, infrastruktur og byudvikling tænkt sammen til den manglende brik i et sammenbundet København.
læservision
København
Få mere sollys ud af vintermånederne ved at skabe bakker i de klassiske københavnerkarreers vindstille gårde.

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • Frederiksberg
Københavnsmestrene i runde bygninger har udbygget universitetsområdet på Frederiksberg med endnu en af slagsen.
close logo

Vi overlever for mindre end prisen på en kop kaffe

Kære læser, støt Magasinet KBHs arbejde ― fra kun 20 kr. / måned