pixel

How to Have Sex

  • Molly Manning Walker
  • premiere 25. januar 2024
  • 4.02

How to Have Sex

Fakta

DRAMA

Premiere 25. januar 2024

Den første gang. Oftest så uoverskueligt, overspændt og fuld af forventninger - gode som dårlige - at det nemt kan gå galt. Så sårbart at det næsten kun kan blive delirisk og omtåget. Og bagefter kan huskes som brudstykker af en drøm, og følelser der ikke helt kan forstås. Især for piger.

Der ender 16-årige Tara (Mia McKenna-Bruce) - på den venindetur til Malia, Kreta, der skulle være den bedste ferie nogensinde. Hun, Skye (Lara Peake) og Em (Enva Lewis) er i ferie-, fest- og fyre-rus fra første sekund de dunkende musiktoner flyder og alt skal skylles ned med billig alkohol. Missionen er klar: De skal have sex, masser af sex - især Tara, der er den eneste jomfru. 

Snart hooker de op med nabokliken - Badger (Shaun Thomas), Paddy (Samuel Bottomley) og Paige (Laura Ambler) - som hurtigt er med på den seksuelle bølgegang. Så længe pigerne fester vildt og udsvævende med hinanden er alt godt og trygt, men når drengene kommer ind i billedet opstår en helt anden intention. Og for Tara går det ikke helt som forventet eller ønsket.

Den unge britiske instruktør Molly Manning Walker har selv været der, i festrusen og den tilfældige flirt, der bliver til overgreb. Allerede i 2020 vakte hun opsigt med kortfilmen ’Good Thanks, You?’ om temaet i Cannes, og denne debutfilm vandt velfortjent Un Certain Regard på filmfestivalen sidste år. For ’How to Have Sex’ er et pulserende, realistisk og nøgternt billede på ungdommens omtvistelige seksuelle konsensus.

Det er dannelsesrejse for fuld skrue - på sprut, sjov, dans og sex - inden de skal forholde sig til fremtiden af seriøse valg og voksne vaner. Som om der kun er en enkelt eskapade mellem det vidunderligt frie pigeliv til det uhåndterbare kvindeliv. Men jo, der er altid nogle oplevelser, gode som dårlige, der printer sig ind i ens dannelse og udvikling, og det beskriver Manning Walker helt exceptionelt. 

Så ægte og så rørende i Mia McKenna-Bruces portræt af en ung kvindes første sexoplevelser, hvor noget føles forkert. Tara er den største grinebider, så det er helt tydeligt at der er sket noget hun ikke selv kan takle - hun går i trance først, senere kommer tårerne og hun krymper så snart en vis person er i rummet, eller når små flashbacks presser sig på. 

De knugende brudstykker af den seksuelle akt har fotograf Nicolas Canniccioni fanget med samme dynamisk mættede stil, der også giver feststemningen ekstra kant. Det er hektisk og fordærvende, med en evig bagstiv-følelse. Flimrende billeder af smattet makeup, neon bikinier og bodycon(scious) kjoler, af fake diller drink-konkurrence, pomfritter med ost og utallige brækture.

’How to Have Sex’ er et must for teenagere, der vil kunne genkende sig selv og vennerne her. Alt er loyalt og i øjenhøjde med de unge, og selvom titlen kan lyde belærende, så kan den nærmere opfattes med et spørgsmålstegn. Temaerne omkring samtykke, bevidsthed og kommunikation bliver kun mere presserende, og denne lille filmperle er en vigtig dannelsesskildring. 

Mest læste

seneste
film

Cinema Made in Italy 2024
4.02

Grand Teatret
Wicked Little Letters
3

Thea Sharrock
Challengers
4.02

Luca Guadagnino
Civil War
4.02

Alex Garland
Hammarskjöld
4.02

Per Fly
Abigail
4.02

Matt Bettinell-Olpin, Tyler Gillett

seneste
scene

Hammer
4.02

Operaen
Maria
4.02

CPH Stage
Aquasonic
5.04

CPH Stage
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling