pixel

Ingen plads til homo-ikon

kbh magasin

Pladsen ved Vartov skal alligevel ikke opkaldes efter Axel Axgil. Den verdensberømte forkæmper for homoseksuelles rettigheder har vist sig at være for kontroversiel – og tilmed for svær at udtale.

Københavns Kommunes Vejnavnenævn har derfor trukket sit navneforslag til den nyanlagte plads langs med Rådhuspladsen (fra Lurblæserne til Vartov-bygningen) i tråd med traditionen om ikke at opkalde byens veje og pladser efter historiske personer, der er alt for delte meninger om.

Hvad pladsen så skal hedde, er endnu ikke godt at vide, men står det til nævnets formand, teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF), bliver det næste forslag også et navn med tilknytning til seksuelle minoriteter.

Læs mere om kontroversen hos Politiken

Se mere om Pladsen ved Vartov her på magKBH

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling