pixel

Kartellet

  • Charlotte Sachs Bostrup
  • 4.02

Fakta

DRAMA / THRILLER
Premiere 27. februar 2014

”Hvis man vil spise kirsebær med de store, må man sgu blive nødt til at sluge en lille sten engang imellem.”

Det er formaningen, som Persson (Jacob Ulrik Lohman) med rockerforbindelserne leverer til Lars Halbo (Anders W. Berthelsen), som lige har overtaget sin fars gesjæft. Den selvstændige VVS- og el-installatør byder, uden at fortrække en mine, ind på de større entrepriser i byen. Og det falder ikke i alles smag.

Det minder om ’Kontant’ på DR1 med alle de lyssky historier om svindel og løgn. Det handler om folk, der i bund og grund tager røven på andre – for at opnå magt. Det sker hele tiden, måske rammer det os personligt, måske hører vi om det i TV. Temaerne i ’Kartellet’ ville være en oplagt case i ’Kontant’, men det føles nærmest som dobbeltkonfekt, når det også dechifreres socialrealistisk.

Charlotte Sachs Bostrup har sat problematikken i filmiske rammer og kastet lys over historien om en mand, som bliver udsat for trusler om hævn, da han træder udenfor stregerne, som allerede er tegnet op af de tunge fyre i branchen.

Men det handler ikke bare om byggebranchens mastodonter og deres billige kneb. Men også om en mand med ønsket om et liv med både familie og arbejde, han kan være stolt af – som efterhånden bliver en kamp om at sikre værdierne.

Spændingen tilspidses i takt med at Halbos liv bliver vendt på hovedet, og den dårlige samvittighed melder sin ankomst i form af en utryg hustru (Lena Maria Christensen) på den ene skulder og illoyale kollegaer på den anden. Sachs Bostrup har et perfekt cast i nogle af de bedste skuespillere i Danmark, blandt andre Lars Brygmann, Lars Ranthe, Henrik Prip og Flemming Enevold.

Når alt kommer til alt, er den upolerede virkelighed ofte endnu mere uhyggelig og usandsynlig end selv den mest fantasifulde fiktion. Selvom nichetemaet ikke helt rammer den form for uhygge, der får de små hår til at rejse sig, er ’Kartellet’ et fint og levende indblik i en mands kamp for at værne om sin plads i verden.

Mest læste

seneste
film

Cinema Made in Italy 2024
4.02

Grand Teatret
Wicked Little Letters
3

Thea Sharrock
Challengers
4.02

Luca Guadagnino
Civil War
4.02

Alex Garland
Hammarskjöld
4.02

Per Fly
Abigail
4.02

Matt Bettinell-Olpin, Tyler Gillett

seneste
scene

Hammer
4.02

Operaen
Maria
4.02

CPH Stage
Aquasonic
5.04

CPH Stage
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling