pixel

Kløvermarken er fredet

kbh magasin

Der kommer ikke til at være hverken billige boliger eller kinesiske mure på Amagers store fodboldslette, Kløvermarken. Den heftigt diskuterede græsplæne med udsigt til Københavns mange tårne og spir er nemlig nu officielt fredet.

35.000 underskrifter indsamlet af fodboldspillere, naboer og andre Kløvermarksentusiaster har været med til at sætte en stopper for alle byggeplaner. Kommunen kan dog stadig vælge at anke kendelsen.

”Fredningen en rigtig folkesag, som bekræfter at det ind imellem nytter at samle kræfterne imod centralistiske planer og visioner, der ikke altid har rod i befolkningens interesser og ønsker,” siger Birgitte Bang Inrisch fra Danmarks Naturfredningsforening til Amager Bladet.

Læs mere hos Amager Bladet

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens rum