pixel

Købmagergade-optiker: Øjet sladrer om alvorlige sygdomme

Profil Optik på Købmagergade byder fremtiden velkommen med højteknologisk udstyr, der scanner øjet for sygdomme.

Profil Optik Købmagergade

En tur forbi Profil Optik kan ikke blot forbedre synet – den kan faktisk også redde dit liv. Det er store ord, men i landets største optikerkæde har nyt udstyr på under et år afsløret mere end 1.500 lidelser.

Det er primært øjensygdomme, som fx diabetisk retinopati, som er en diabetes følgesygdom, men det nye udstyr har også afdækket mere end 100 tilfælde af meget alvorlige lidelser, der kunne have kostet liv, hvis de ikke var blevet opdaget.

”Optikere i Danmark er forpligtet til at kigge efter tegn på sygdom i øjnene, når de laver synsprøver, men hidtil har det været meget vanskeligt at afgøre med det blotte øje”, siger Gitte Sørensen, der er Produktchef hos Profil Optik. 

Profil Optik har kunnet forbedre processen, fordi de har investeret i top-moderne Fundus-kameraer og softwaren Retinalyze, som Profil Optik er den eneste optikerkæde i Danmark, der benytter. 

”Normalt udfører optikere undersøgelsen med et håndholdt instrument, mens vi med vores nye udstyr foretager deciderede screeninger af nethinden, så vi nemmere kan afsløre, om vores kunder er i risiko-zonen,” uddyber Gitte Sørensen.  

Tæt samarbejde med øjenlæger

Hos Profil Optik på Købmagergade 32 i København anvender optikerne også dette udstyr til screeninger af nethinden, og samarbejder med øjenlæger i forbindelse med screeningen. 

”Hvis vi registrerer uregelmæssigheder, sender vi billedet videre til en øjenlæge, der kommer med sin vurdering. Vi stiller aldrig diagnoser, men henviser kunden til egen øjenlæge eller læge” siger Gitte Sørensen og afslutter med en opfordring:

”Sørg for at gå regelmæssigt til optikeren. Man kan gå rundt med forstadier til sygdomme, som et enkelt foto af nethinden kan afsløre. Mange af symptomerne kan man ikke mærke”. 

Profil Optiks øjenscreening sker i forlængelse af den almindelige synsprøve.

Virtuel shoppetur

Og det er ikke kun i medicinsk sammenhæng, at Profil Optik omfavner moderne teknologi. Kæden tilbyder nemlig også, som noget nyt, at du kan prøve briller – uden at tage dem på.

Konceptet er indtil videre udrullet i Profil Optik Falkoner Allé, som er den første danske optiker med Stylelab. Et helt nyt koncept, som Profil Optik har eneret på.

Charlotte Jantzen, Marketingchef hos Profil Optik forklarer:

”Stylelab er et område i butikken, hvor du kan sidde foran en skærm, som tager billeder af dit ansigt fra alle vinkler. På skærmen vælger du de briller, du vil prøve, og så kan du se dig med brillen, som følger dine bevægelser.

Du kan ændre stel, størrelse, farve på glasset – og skifte mellem alt fra klassiske mærker til de mere vilde med et swipe på skærmen.

Dermed kan du på ingen tid prøve mange briller, gemme dine favoritter, sende billederne hjem til dig selv og gøre beslutningen om at købe den nye brille endnu lettere.”

Find dine favoritter på skærmen, og prøv dem i virkeligheden

Stylelab-skærmen har allerede vist sig at være en populær løsning hos børn og unge, der vil prøve briller. Du kan nemlig hele tiden se dig selv tydeligt på skærmen iført de nye modeller – også hvis du allerede er brillebruger og bærer briller, mens du prøver vores Stylelab. 

”Når du på skærmen har fundet dine favoritstel, kan du prøve dem på i butikken og dermed se og mærke, hvordan de føles i virkeligheden – og er stellet ikke hjemme, så kan vi skaffe det hjem i 9 ud af 10 tilfælde.

Du kan prøve alle de stel, du vil i Stylelab, vælge dine favoritter og så hjælper optikeren med at finde stellene frem til dig i butikken. Det er virkelig en stor hjælp og en opgradering, som vi er meget glade for at kunne tilbyde,” fortæller Charlotte Jantzen.

Stylelab kan prøves i Profil Optik på Falkoner Alle 88 allerede nu – og i flertallet af landets resterende Profil Optik-filialer i løbet af året.

Dette er en sponsoreret artikel

Afsenderen har betalt for at få artiklen med i Magasinet KBH

Mest læste

seneste
sponsoreret

byens rum &
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling