pixel

Life Live!

  • CPH Stage
  • premiere 25. oktober 2012
  • 5.04

Fakta

INTERAKTIVT TEATER

CPH Stage 2014: 17.-19. juni

Kedelhallen, gæstespil af Cantabile 2 og Carte Blanche

 

I starten er man ingenting. Men hurtigt finder man ud af, at ingenting og små ting kan blive til meget og mange. Som i livet selv. Især når man åbner op og giver noget af sig selv. Så får man en fantastisk livsbekræftende oplevelse med ’Life Live!’

Helt alene går man ind i et ukendt rum af enkel, universel karakter. Et stort mørkt rum hvor enkelte lyskilder danner seks små poster af skyggebilleder, som stille og roligt tiltrækker hver fem deltagere. Vi har valgt hver vores sten, og siddende i en tæt kreds på gulvet skal vi placere stenen mellem meget og lidt, når vores performer introducerer egenskaber som jaloux, modig, sjov, dominerende, forvirret.

Med performerens indledning: ”Hvem er du lige nu? Har du altid været den samme?” – kastes vi blidt og eftertænksomt ud i denne opdagelsesfærd i menneskesindet. Eget og andres. For lynhurtigt opstår en intensitet og et nærvær, som er sjælden i en gruppe af fremmede. Vi spejler os i hinanden – hvad der er skrøbeligt for nogen, er måske stærkt for andre – og mødet med de andre genspejler mødet med en selv. Vores fællesskab er ligeså interessant og tankevækkende som vores forskellighed.

Der skal ikke afsløres for meget af forløbet, for impulsiviteten og uforudsigeligheden er en stor del af forestillingens styrke. Imens tankerne flyver rundt i hovedet, medfølger den sensoriske stimulation mere ubemærket. Gennem lyd, lys og fysiske samspil mærker man pludselig kropsligheden i alle disse følelser. Det gør også at oplevelsen lever videre i krop og sjæl et godt stykke tid.

Sensorisk human specific kaldes forestillingsstilen, hvor Sara Topsøe-Jensen fra Carte Blanche og Nullo Facchini fra Cantabile 2 har kombineret deres talentrige af henholdsvis sensorisk teater og human specific teater. De har spillet over hele landet i halvandet år, og med den kontinuerlige udvikling vil ’Life Live!’ formentlig blive den ultimative interaktive forestilling. Den vil være evigt aktuelt og er en oplevelse, som alle bør prøve – unge som ældre. I øvrigt fuldt fortjent nomineret til Reumerts Særpris sidste år.

De seks performere – hvoraf man som gruppe møder tre – er alle kvinder i neddæmpet modus, som appellerer til sensibilitet og ærlighed. Deres improvisatoriske evner svinger lidt, og i den afsluttende seance – som på nogle punkter er forskellig fra hus til hus – dykkede intensiteten og tankestimuleringen med for meget håndføling-leg. Ligesom anerkendelseslegen heller ikke fungerer ideelt.

Men hvilken stemning og balance de skaber med deres historier, som ofte åbner forestillingen op mod det universelle. De sætter rammer med opgaver og spørgsmål, men bryder også grænser ned. Som med en vild og voldsom paraplydans, der må give (sommerfugle)svingninger i det meste af universet. Og slutteligt da væggene væltes og fire (verdenshjørne)paraplyer illuminerer som stjernehimler, der dunker lysstråler ud over os.

Der føler man sig virkelig som en del af det store univers – som enkeltperson og som fællesskab. Hvor lille man end er, så mærker man erkendelsen af, at intet er for småt til at skabe store tanker. At ud af intetheden kan man tænke, se og skabe liv – for sig selv og andre.

I ’Life Live!’ kom man alene ind, men man går ud sammen med en masse andre, som man har delt en skøn og berigende oplevelse med. Og bedst af alt: Man har selv været med til at gøre den levende! Ligesom livet!

Mest læste

seneste
scene

Maria
4.02

CPH Stage
Aquasonic
5.04

CPH Stage
Peeping Tom-Triptych
6

Østre Gasværk
The World of John Neumeier
6

Tivolis Koncertsal
Chicago
5.04

Aarhus Teater

seneste
film

Cinema Made in Italy 2024
4.02

Grand Teatret
Wicked Little Letters
3

Thea Sharrock
Challengers
4.02

Luca Guadagnino
Civil War
4.02

Alex Garland
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling