pixel

Syng dansk

  • Bellevue Teatret
  • premiere 9. marts 2017
  • 5.04

Fakta

KOMEDIE

9. marts – 2. april 2017

Bellevue Teatret

Det er absurd, men absurd i ordets fornemmeste forstand, når Jesper Lohmann og Carsten Bjørnlund er værter for en grotesk melodi-grand-prix-kulturkanon-konkurrence, hvor sangen der definerer os som danskere anno 2017 skal findes. 

Og budene er mange. Der er sange om altaner i lejlighedskomplekser, om stjålen arkitektur og om bæredygtighed. Der er sågar sange om ufoer og mellemledere. Alle potentielle evergreens, generationer efter generationer vil nynne i badet, mens de tænker tilbage på en tid, hvor det at være dansk var til debat, og hvor angsten for det fremmede kastede en lang grim skygge over landet. 

Manuskriptforfatter Line Knutzon har leveret et stykke politisk teater, peppet op med fængende melodier pakket ind i en dyne af komik. Under den er der overraskende uimodståelig underholdning i hvert fald i første akt, i anden akt bliver gentagelsen desværre lidt trættende.
 
Fremmedfrygt og ligestillingspolitik leveres i hopla af de to veloplagte konferencierer i pingvinsæt, mens et ualmindelig lækkert, svensk, kønsneutralt band akkompagnerer løjerne, så selv sange om hyppig trang til at gokke den af i hjørnesofaen lyder som noget C.V. Jørgensen kunne have skrevet. Det må være komponist Jens Hellemanns fortjeneste. 

Carsten Bjørnlund og Jesper Lohmann er i ualmindelig godt humør, enkelte steder er scenerne endda sjovere for dem på scenen end for publikum. Men deres energi er smittende, og man har svært ved at lade være med at grine, selvom det ofte er plat. Svenske Aksel Morisse har på en eller anden måde krydset den hårdt bevogtede grænse og er det oplagte mobbeoffer som svensk kapelmester i et syng dansk radioshow. 
 
’Syng dansk’ er på mærkværdig vis overraskende morsom på trods af de mange politiske referencer og den tvivlsomme historie – eller måske netop på grund af den. Det virker som om, instruktør Nikolaj Cederholm har sagt, at der er fri gak og har fået lige, hvad han bad om. Der er ingen tvivl om at holdet bag ’Syng dansk’ har haft en fest med at lave forestillingen, den fest får publikum lov at være en del af.         

Mest læste

kommentarer

seneste
scene

En skærsommernatsdrøm
6

Betty Nansen Teatret
Skatteøen
5.04

Folketeatret
Lehman Brothers
5.04

Republique
Cyrano de Bergerac
5.04

Skuespilhuset
Spillemand på en tagryg
4.02

Det Ny Teater

seneste
film

Fat Front
5.04

Louise Detlefsen, Louise Unmack Kjeldsen
Joker
5.04

Todd Phillips
Smerte og ære
5.04

Pedro Almodóvar
Ser du månen, Daniel
4.02

Niels Arden Oplev, Anders W. Berthelsen