pixel

Top-10: Hold vejret-gader

kbh magasin

Selvom københavnerne okser flittigt rundt på de tohjulede, er der alligevel problemer med kvaliteten af den byluft vi indånder.

Og synderen er naturligvis de firehjulede. Bilernes udstødning spyer nemlig så meget kvælstofdioxid (NO2) ud i luften, at den tilladte grænseværdi flere steder i byen er overskredet.

Når der er for meget NO2 i luften bliver det sværere at trække vejret, og kroppen kan blive mere modtagelig over for infektioner.

Derfor skal du måske overveje en omvej næste gang du planlægger at tilbringe tid på H.C. Andersens Boulevard, Nørre Søgade og ikke mindst Københavns mest luftforurenede vej Sydhavnsgade.

Her er top-10 over byens værste NO2-syndere:

1. Sydhavnsgade 2. H.C. Andersens Boulevard 3. Nørre Søgade 4. Ågade 5. Lyngbyvej 6. Toftegårds Allé 7. Bernstorffsgade 8. Gyldenløvesgade 9. Holmens Kanal 10. Hammerichsgade

Læs mere hos Videnskab.dk

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens liv