pixel

Køb en københavnervindmølle

kbh magasin

Lige nord for Amager Strandpark strækker tre spritnye landvindmøller sig 107 meter mod himlen – og du kan blive medejer af en af mastodonterne.

Megamøllerne på Prøvestenen, også kendt som Benzinøen, er dobbelt så høje som dem i vindmølleparken på Middelgrunden en kilometers penge længere ude i Øresund. Kort efter årsskiftet går de i sving med at levere grøn, københavnsk vindenergi nok til 3.000 af byens familier.

Hver vindmølle er rejst af Hofor – Hovedstadsområdets Forsyningsselskab – men en af dem udbydes på andele via Prøvestenens Vindmøllelaug. En andel koster 4.937,- og har en forventet tilbagebetalingstid på 11 år.

Du køber ved at klikke forbi Prøvestenens Vindmøllelaug med dit NemID ved hånden.

De vingede kæmper på Amagers østkyst er indledningen på et københavnsk vindenergi-eventyr, der skal ende med 100 vindmøller i og uden for hovedstadens eget territorium som et vigtigt led i Københavns Kommunes mål om at gøre byen CO2-neutral i 2025.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv