pixel

Megamøller på Amager?

kbh magasin

En stribe vindmøller med en højde svarende til 4x Rundetårn står højt på rådhuspolitikernes ønskeseddel.

De i alt syv nye kæmpemøller langs Amagers kyst skal hjælpe København på vej i bestræbelserne mod at blive hele verdens klimahovedstad, og da de skal rage op mod 150 meter i luften, vil de snurrende kolosser uundgåeligt blive et markant tilskud til byens skyline.

Planen er tre møller ved Prøvestenen i det nordøstligste Amager og fire ved Kalvebod Syd på Vestamager, der tilsammen vil kunne dække strømforbruget for 14.000 københavnske husstande.

Megamøllerne kommer dog ikke til byen uden sværdslag. Ud over at kommunen skal skaffe en problematisk dispensation for fredningen af Vestamager, har grundejere fra den anden side af vandet i Hvidovre allerede varslet erstatningskrav.

Læs mere hos Berlingske

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling